EM i Melges 24 til Aarhus

Da seilforeningen i Haugesund måtte trekke seg som arrangør av neste års EM for Melges 24 steppet Aarhus inn i deres sted.

Publisert

Det vakte betydelig oppsikt og skuffelse i den norske seilermiljøet da Haugesund Seilforening måtte trekke seg  som arrangør av Europamesterskapet i 2011. Mangel på finansiering var den direkte årsaken til at mesterskapet ikke kan avvikles i Norge som planlagt.

Nå er det klart at det blir Aarhus Seilklub som sammen med Sailing Academy Aarhus påtar seg mesterskapet i tidspunktet 22. - 28. juli. Foreningen som samarbeider med turistorganiasjonen og næringslivet i byen er en erfaren regattaarrangør og sto blant annet for avvikling av VM for 505 klassen i 2010, en regatta som har blitt regnet som banebrytende når det gjelder teknologiløsninger. Her tok man i bruk tracking og videofilming som ble formidlet live via arrangementets hjemmeside.

Veien til Aarhus er ikke lang for de norske seilerne og det er derfor grunn til å tro at det blir nesten like mange norske seilere i mesterskapet som det ville ha vært om det hadde gått i Haugesund som planlagt.

Powered by Labrador CMS