EM, Melges 24: Baghdad beste båt
EM, Melges 24: Baghdad beste båt

EM, Melges 24: Baghdad beste båt

Det var virkelig dagen for Kristoffer Spone og laget hans i Aarhus i går - med serien 3, 8, 5 rykker de opp i sammendraget før siste dag. 

Publisert

Fra Arne David Andersen har vi mottatt følgende rapport:

GÅRSDAGEN I AARHUS tilhørte Baghdad - Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Sigurd og Børre Hekk Paulsen viste at rutine og litt satsning inneværende sesong er veien å gå. Med fantastiske 3, 8 og 5 i dagens tre seilaser, endte de a poeng for dagen med lederen av EM; italienske GULLISARA.

LITT MERKELIG DAG rent taktisk, på første kryss lønte det seg oftest å gå på venstre kanten hele veien ut til layline - og det motsatte på neste kryss. Dette kan ha hatt en sammenheng med en sky over land, eller bare en faktor vi aldri kommer helt til å forstå. Baghdad prikket dette riktig, og selv når de lå nede omkring 20. plass i andre løp, så seilte de seg opp, mye grunnet svært god fart på lens.

DESSVERRE seilte de andre norske topp båter litt ujevnt, men Storm er fortsatt topp 10 og Oslo Flaggfabrikk kun 10 poeng fra topp 10, på en totalt 14. plass. I alle løpene i går var norske båter med å prege topp 10, hvilket er seiling på et utrolig høyt nivå.

I DAG – SISTE DAG - blir det spennende, det er fullt mulig for Baghdad å ta seg opp til femte plass, og en tom fjerde plass er innenfor rekkevidde. Vi tror at gullet går til Gullisara, de har 20 poengs ledelse, og det er sjelden så proffe lag ikke tar vare på det siste dagen. Derimot er det fin kamp om sølvet, og alle på topp 10 listen må seile konservativt og godt for at det ikke skal skje endringer.

VI TROR PÅ "PAY DAY" for de norske seilerne i morgen”, avslutter Arne David Andersen fra Melges-klubben.

Powered by Labrador CMS