OL 2020

Ny æra for olympisk seiling

Nacra17 på foiler får sin debut under EM i Kiel som starter 30. juli

Publisert Sist oppdatert

Foiling kommer inn i det olympiske programmet med Nacra 17 som er modifisert etter sin OL debut i Rio 2016. Nå får båten foiler og blir med det den første klassen som tar denne nye teknologien inn i OL.

Debuterer i EM i Kiel

Den første konkurransen med de nye båtene blir i EM som går i Kiel fra 30. juli til 4. august. Her deltar 37 lag med foiler, mens 17 lag seiler med de originale C-Boards. Til VM 5.-10- september i La Grande Motte, Frankrike. er det ventet 50 båter.

Begrenset tilgang på båter

30 nye båter med foiler og ti oppgraderte ble levert sist uke, med syv båter klare hver annen uke frem til ut i 2018. Av den første serien er én båt tildelt hver nasjon. Mathias Mollatt og Tiril Bue er blant dem som får sin båt i tide til EM, mens andre må vente.

Norsk i 49er

Parallelt med Nacra 17 har også 49er klassene sitt EM i Kiel. Her deltar Mathisen-brødrene Mads og Thomas i 49er, mens begge jentelagene, Helene Næss og Marie Rønningen samt Ragna og Maia Agerup i 49er FX. Mathisen-brødrene har trent frem til EM med OL mesteren fra 2008, Jonas Warrer, men det er likevel jentene vi har størst forventninger til ved denne korsvei. Begge de norske lagene er med i kampen om topp ti plassering.