Klassiske linjer

Enestående miljø

Trebåtpuss er for de fleste en hyggelig tid i båthavnen.

Publisert Sist oppdatert

Tiden rundt påske er for båteiere hvert år en travel båtpussesesong. For trebåteiere er den nok enda litt travlere og varer litt lenger. Båtpussen skal helst starte tidligere, og inneholde litt mer arbeid enn for andre båteiere. Trebåtpuss er allikevel for de fleste en hyggelig tid i båthavnen. Trebåteiere har ofte rigget seg til med lys og pusseforhold som gjør at også de mørke vintermånedene kan tas i bruk, og båtpuss for en trebåteier er, eller bør være, lystbetont.

I KTK har vi medlemmer med båter langs hele kysten, men for de medlemmene som er hjemmehørende i Indre Oslofjord, er Blommenholm Båtforening blitt en fin vinterhavn med mange båter og et godt miljø. Det er nå liv i alle teltene på land.

Etter hvert som båtene går i vannet utover i mai, er det over år blitt flere og flere som også har sin sommerhavn på Blommenholm. Båtforeningen har stilt seg velvillig til båteierenes behov, og trebåtene er samlet på én brygge. Om sommeren ligger det 10–15 klassiske treseilere vakkert på rekke og rad. Vennskapet er godt, klubb-miljøet blomstrer, og hver dag er en liten trebåtfestival på Blommenholm.

Alle som holder til i Oslo-området bør ta seg en bryggesleng på bryggene i Blommenholm Båtforening. Det er nesten alltid noen båteiere i området, interesserte kan få en båtprat og litt inspirasjon, og skulle det rykke litt i trebåtgenet, er det alltid mulig å formidle kontakt med eiere av båter som er til salgs.

God båtpussesesong.

 

DETTE SKJER I KLASSISK TRESEILER KLUBB I 2017

Pinsen 2.–4. juni:

Hurum Trebåtfestival i Sætre

Pinsen 2.–4. juni:

Sail Isegran i Fredrikstad

6. juni:

Tirsdagsregatta

9.–11. juni:

Færderseilasen

13. juni:

Tirsdagsregatta

3.–5. august:

Risør Trebåtfestival

14.–20. august:

8 mR-VM Hankø:

KTK-samling i Hankøsundet

26. august:

Hollænderseilasen

29. august:

Tirsdagsregatta

1.–3. september:

Høstsamling som går til Sandspollen

5. september:

Tirsdagsregatta

14. oktober:

Bruktmarked/Jugekveld

18. november:

Årsmøte og Julebord/Årsfest