Shetland, Lerwick, Webcam
ENSOM: Erik Aanderaas «Tessie» ligger i som eneste fritidsfartøy i Lerwick.

Rakk frem til Shetland i siste liten

Erik Aanderaa kalkulerte kryssingen av Nordsjøen perfekt.

Publisert Sist oppdatert

I morgentimene ligger Aanderaas båt ensom til kaia i Lerwick mens regnet pøser ned og kulingen piper i riggen. «Ingunn» kjennes også på den andre siden av Nordsjøen.

Rolig start

Erik Aanderaa startet ferden over Nordsjøen fra Haugesund grytidlig mandag morgen. Planen var å delta på festivalen Up Helly Aa, som ble arrangert tirsdag kveld. Det er 200 nm over Nordsjøen, så den tøffe soloseileren hadde ikke all verden av tid, men han fant en hull mellom lavtrykkene, og startet i smul sjø.

INGUNN: Uværet som rammer Norskekysten i dag er alt ankommet Shetland.
DAGSLYS: Erik Aanderaa brukte 36,5 timer over Nordsjøen. Det gir en snittfart på 5,5 knop.
INSTAGRAM: Erik Aanderaa publiserte en video på Instagram når han fikk Shetland i horisonten på tirsdag ettermiddag.

Rakk festen

– Det blåser 22 knop, jeg seiler med to rev i storseilet, og et delvis innrullet forseil, og gjør 7 knop, så Aanderaa på en Instagramklipp publisert tirsdag kveld. Da hadde han tre timer igjen før han nådde frem, og beregnet ankomsttid til 19:30. Det skulle holde til å rekke fakkelparaden i Lerwick, som er en del av festivalen.

SEILmagasinet har sendt melding til Aanderaa på morgentimene, men han har nok mye søvn å ta igjen etter en hektisk start på uka.

WEBCAM: «Linda» kan du se helt til høyre i skjermbildet fra webkamera i havna.

Ikke alene

I havna på Lerwick ligger også norske «Linda». «Linda» ser ut til å være en Bavaria 50 Cruiser, og skal i følge en SEILmagasin-leser også ha hjemmehavn i Haugesund. Båten har ligget ligger til kai i over ett døgn.