Ynglinger i Sandøsund

Voksende Ynglingmiljø på Hvasser

Samler toppene i Færder Seilforenings sommerserie

Publisert Sist oppdatert

Ynglingklassen har stille og rolig i løpet de siste årene vokset frem til å bli den mest populære klassen i Færder Seilforening. Trolig har seilforeningen nå landets beste Ynglingmiljø med flere toppseilere med egne båter i sommerens regattaer. Sesongen i år strakk seg fra 20. juni til 15. august og talte hele 20 båter som var med i en eller flere seilaser. Mest ivrig har Espen Stokkeland og kona Alexandra Koefeod vært. Hun deltok i OL i 2008 og sammen har de sikret seg den norske OL båten derfra. Laget har dominert hele sesongen med bare førsteplasser som tellende. På godværsdager er datteren Saga, 8 år med på laget. Den skal tidlig krøkes, og så videre. På 2. plass kom Kristoffer Olsen etterfulgt av et annet kjent mann og kone team, Eivind Melleby og Karianne Undrum Melleby, hun også en veteran i Ynglingklassen.

Den norske Ynglngen i OL 2008

Ringen sluttet

Av andre kjente navn kom Espen Torgersen på 4. plass i sesongen. For ham og Espen Stokkeland er på en måte ringen sluttet, da de sammen med Nils-Kristian Jansen ble de siste norske verdensmestrene i Yngling i 1990.

Flere sterke navn

Terje Wang, dobbelt verdensmester i Yngling i 1979 og 1981 blir også en del av Ynglingmiljøet på Hvasser. Han skal seile sammen med barndomsvennen Anders Formo i en båt innkjøpt fra Hellas der den var treningsbåten til Sofia Bekatorou, bronsevinner fra OL i 2008. Bekatorous OL båt er kjøpt av et konsortium med Helene Næss som skal seile den innimellom slagene i 49erFX. Et annet interessant lag er Express toppen Erik Holter som seiler sammen med Peder Jahre. De deltok bare i et fåtall seilaser i sommer, men hadde bare 1. og 2. plasser. Peik Christensen på 6. og Arve Roaas på 10. plass i sommerens serie er andre interessante lag.

Det er nå mer enn 20 Ynglinger i Færder Seilforening. Seilasene foregår rundt en blanding av utlagte og faste merker i Sandøsund og seílforeningen har investert i et automatisk startsystem som teller ned tiden. Den sosiale samlingen etter seilasene bidrar til det gode miljøet.