OL-SOLING: Etter OL i 2000 ble den norske konstruksjonen Soling tatt av OL-programmet. Båten Herman Horn Johannessen, Paul Davis og Espen Stokkeland vant bronsemedlaje med ble gitt til Norsk Maritimt Museum. Nå er det tatt frem i forbindelse med Linge jubileet

Stjernefelt i Linge Memorial

KNS arrangerer NM i Soling og NoM i Yngling til helgen og lover konkurranse på høyt nivå.

Publisert Sist oppdatert

l7 Solinger og 27 Ynglinger skal kjempe om trofeene fredag 19, lørdag 20. og søndag 21. august. Seilasene legges på bane i Bundefjorden og det er nesten oppsiktsvekkende å se hvor mange gode seilere som stiller opp i begge klasser.

I Soling stiller bronselaget fra Solingens siste OL, Sydney 2000, Herman Horn Johannessen, Espen Stokkeland og Paul Davis. NM grossist Kristofer Spone stiller med Christen Horn Johannessen og Kristian Nergaard og utgjør et formidabelt utfordrerlag. Det gjør også Dag Usterud som seiler sammen med Terje Sorteberg og Børre Skui. Usterud var den moralske sølvvinner i OL 1984, men ble på uforklarlig vis disket for pumping i den siste seilasen. Hans hardeste konkurrent hjemme på den tiden var Terje Wang som stiller sammen med Pål Prøitz og Christian Rieder, sistnevnte primus motor i det nye Soling miljøet med base på Droningen. Fra Grimstad kommer den alltid gode Lars Ingeberg som har med seg Alf Lars en og Bjørn Johanson.

Jørgen Ring DEN tar seiersskuddet

Ynglinklassen teller 27 båter inklusive lag fra Tyskland, Danmark og Sverige. Her er det særlig grunn til å merke seg danske Jørgen Ring som var i verdenstoppen i klassen da den var på sitt mest populære på 1980 tallet. Han møter blant andre veteranen Hans Wangt i «Kjappfot», et navn brødrene Wang hadde på alle sine båter. Med seg på laget har han Svein Sørensen. Vi merker oss også at Erling Landsverk med «Comeback» stiller sammen med Iver Waalen og Finn Erik Øverkil. Eivind Melleby tar regattaen som forberedelse til VM i Starbåt, men har for anledningen med seg kona Karianne, selv Yngling ekspert fra tiden den var OL klasse i 2004 og 2008. Sistemann på dette speende laget er sønnen Sigurd som allerede er erfaren kjølbåtseiler. 49erFX esset Helene Næss er i spissen for et lag med Finn Engelsen jr. og Henrik Geelmuyden. I dette feltet skal man heller ikke se bort fra Joakim Skovly som har med seg Kjell Erik Irgens Hananger og Simen Granviken.

Lørdag samles alle seilerne i telt på Dronningen til bankett, der Jan Herman Linges etterkommere også vil være representert.