VM I EUROPAJOLLE

GULL OG SØLV: Lars Johan Brodtkorb (t.v.) sammen med verdensmesteren Sven Stadel Seiler. Bak til høyre bronsevinneren Fabian Kirchoff.

Knepent sølv til Lars Johan Brotkorb

Med minst mulig margin kapret Horten-seileren Lars Johan Brodtkorb sølv i Euopajolle-VM i Spania. Det er hans 8. VM-medalje i klassen på fem år.

Publisert Sist oppdatert

At Lars Johan Brodtkorb vant den åttende seilasen, skulle vise seg å være helt avgjørende for at han skulle kunne bestige seierspallens andre trinn. Han endte med samme poengsum som tyskeren Fabian Kirchoff. Begge hadde vunnet en enkeltseilas, men fordi Brodtkorbs kom i den 8. seilasen mot Kirchoffs seier i den 6. seilasen ble det sølv.

Ganske så suveren gullvinner ble spanjolen med det på norsk godt klingende navnet Sven Stadel Seiler. Det var hans tredje VM-tittel; i 2006, 2010 og i 2017. Lars Johan Brodtkorb er imidlertid ikke stort dårligere. På de siste fem årene har han vunnet to individuelle gull- og tre sølvmedaljer. I tillegg har han to gull- og en sølvmedalje i lagseiling i klassen.

Tre norske jenter

75 seilere deltok i herreklassen i VM der Brodtkorb var den eneste norske seileren. I jenteklassen derimot var det tre norske seilere: Aleksandra Gulbrandsen fra Tønsberg ble nummer 31, Laila Cecilie Vevstad, Arendal nr. 50 og Linea Megrun Bartho, Tønsberg nummer 53 av de 54 som deltok.

– For damene var det forhåndsfavoritten Anna Livbjerg fra Danmark som ble verdensmester. Hun kom til VM som tittelforsvarer og forsvarte den med glans. Hun er den eneste noen gang som har klart å bli verdensmester seks år på rad. Anna Munch fra Danmark tok sølv, mens Ascensión Roca de Togores fra Spania ble bronsevinner, forteller Per Andreas Brodtkorb, som var med sønnen Lars Johan til VM.

Foruten å seile Europajolle, deltar Lars Johan også i Finnjolle – senest under Kieler Woche.

Komplette resultater.