Stavanger Seilforening: Norgesmesterskap i Express 2018

LENS: Det er et vakkert skue når 52 Expresser seiler unnavind i vestlandsk landskap. Med årets Express-NM ser Stavanger Seilforening frem til å gjenta suksessen med mesterskapet i 2015.
EXPRESS NM 2018: Stavanger Seilforening arrangerer årets norgesmesterskap i Express.
EXPRESS NM 2018: Stavanger Seilforening arrangerer årets norgesmesterskap i Express.
EXPRESS NM 2018: Stavanger Seilforening arrangerer årets norgesmesterskap i Express.
EXPRESS NM 2018: Stavanger Seilforening arrangerer årets norgesmesterskap i Express.

Express Goes West!

Velkommen vestover til NM i Express i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Stavanger Seilforening har gleden av å arrangere NM i Express i 2018, som går av stabelen i tidsrommet mellom 31. august og 2. september.

Det er allerede tre år siden forrige NM i Express på Vestlandet, som også da ble arrangert i Stavanger.

Et samlet Express-miljø husker arrangementet i 2015 som særdeles vellykket og smidig gjennomført. Målsetningen for årets arrangement er å bygge på det som gikk bra for tre år siden og forbedre de områdene som kan gjøres annerledes.

– Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på arrangementet i 2015, og jeg håper de som deltok sitter igjen med gode minner fra arrangementet. En mindre prosjektgruppe er allerede etablert for å planlegge NM, og Stavanger Seilforening kommer til å gjøre sitt ytterste for at årets arrangement blir så bra som overhodet mulig, sier Tordis Stangeland, daglig leder i Stavanger Seilforening.

Express-miljøet i Stavanger fikk et løft i forkant av NM i 2015, og det ville derfor være naturlig å tro at miljøet ville opplevd en dipp i etterkant av arrangementet. I årene som har passert har derimot Express-miljøet i Stavanger gradvis vokst seg sterkere, og vi mønstrer nå rundt 25 båter i våre ukentlige onsdagsregattaer. Til sammen 36 båter fikk notert gjeldende resultat i Express-rankingen for Rogaland i 2017!

– Det er med høy forventning vi ser frem til NM i 2018. De lokale Expressene har vokst til å bli en klasse som holder et høyt aktivitetsnivå året rundt, men å få et NM-arrangement i nærområdet vil selvsagt ha stor betydning, sier Øyvind Henriksen, flåtekaptein for Express-seilerne i Rogaland.

– Jeg er spent på hvordan våre lokale båter vil hevde seg i konkurranse med båter fra andre deler av landet, men kan uansett love alle en varm velkomst, forsikrer han.

I 2015 var det 52 båter som deltok i NM. Med et såpass aktivt miljø i Stavanger, i tillegg til aktive Express-seilere i Nord-Rogaland, er det lov å håpe på enda flere båter når NM går av stabelen i august.

Stavanger Seilforening vil i hvert fall gjøre sitt til at tilreisende båter skal få den nødvendige støtte og hjelp for å gjøre deltakelse enklest mulig.

Stavanger Seilforening ønsker alle Express-seilere velkommen til Stavanger 31. august.

EXPRESS NM 2018: Stavanger Seilforening arrangerer årets norgesmesterskap i Express.