NM i Express

NM NR. 3: Kristoffer Spone vant sitt NM nummer tre for året ved å vinne NM i Express i Stavanger.

Vant sitt tredje NM av året

Kristoffer Spone er i ferd med å bli NM-grossist nummer én her til lands. I helgen vant han sitt tredje NM av året – denne gangen i Express.

Publisert Sist oppdatert

– Det har rett og slett vært et godt år, oppsummerer Kristoffer Spone, etter at NM i Express er avsluttet i Stavanger. Der kunne han, Hans Jørgen Bauck og Kjell Arne Myrann – alle fra KNS – klatre helt til topps på pallen. At de kun var tre om bord, forklarer Kristoffer Spone slik:

– Ettersom Peter Hauff, som skulle ha seilt på laget, var forhindret fra å stille på mesterskapets første dag, fredag, valgte vi å gå for å seile kun tre om bord. Værmeldingen lå til rette for valget vårt, men da det blåste 8–9 m/sek den siste dagen beit vi oss i leppa og kjempet oss igjennom dagen. Med gode starter og god seiling klarte vi en 2. og to 4. plasser. Det var vi fornøyde med.

Årets tredje NM-tittel

Og det holdt til seier, selv om det var jevnt. Svært jevnt. De endte á poeng med Kristian Nergaard, Trond Solli-Sæther, Espen Stokkeland og Erik Kongshaug, men fordi Spone og laget hans hadde flere seire i det 10-seilaser lange mesterskapet, vant de.

Kristoffer Spone og Kristian Nergaard hører begge til det de kaller Team Baghdad som samarbeider om å seile og delta i flere ulike klasser, og de var selvfølgelig godt fornøyde med laginnsatsen.

Med denne NM-tittelen tok Kristoffer Spone sin tredje for året. Han ble først norgesmester i Melges 24, deretter i Killing og nå også i Express.

– Tre NM-gull i de tre største kjølbåtklassene i Norge med over 40 båter på linjen er jeg godt fornøyd med, sier Kristoffer Spone, som også har vunnet NM-bronse i Snipe sammen med datteren Carmen i år.

Østland-dominans

I og med at Spone allerede er mester i Melges 24, tilfaller plassen i mesternes mester til Kristian Nergaard og laget hans.

Geir Victor Svendsen, Dag Andersen, Einar Martinussen og Jan Petter Gamborg fra Oslo Seilforening seilte inn til bronse. Dermed tilfalt alle medaljene i mesterskapet til seilere fra Østlandet. Ialt stilte 41 båter til start.

Terje Wang (KNS), Leif Kristian Garvik (Ran) og Jon August Houge (Christianssand) og deres respektive mannskaper tok de tre neste plassene.

Komplett resultatliste.