TØFFE FORHOLD: Det var friske forhold på Express-NMs første dag.
TØFFE FORHOLD: Det var friske forhold på Express-NMs første dag.

Tøffe tak på åpningsdagen

To master knakk, to seilere falt over bord og ett rorblad spjæret – det ble en tøff start på Express-NM i Moss.

Publisert Sist oppdatert

Alle snakket om vinden etter første dag av NM i Express i Moss. For vind, det fikk man så det holdt. På det meste blåste det 15–16 m/sek – og enda litt til i kastene, og det var til tider svært strabasiøst for mange seilere. I den siste seilasen var det kun fire båter som satte spinnaker på lensen.

Strabasiøst

Det blir unektelig mange mørbankete kropper som våkner til ny dyst og nye seilaser lørdag morgen, for i en Express er det trangt om plassen når en blir kastet om kull i mye vind og høye bølger.

– Ja, når det blåser så mye i en båt som ikke kan reves, blir det ikke lett, sier Camilla Foss Hansen i Expressklubben.

– Tidvis går det mer sidelengs enn fremover, sier hun.

Ringrever i tet

Men det var noen som mestret forholdene bedre enn andre, og etter første dag byr mesterskapet på en resultatliste med mange ringrever på toppen. Aller øverst ligger Petter Mørland Pedersen, Christian Løken, Joachim Nærø og Harald Blom-Bakke i båten «Blow.no - Båtførerprøven».

Et poeng har de på Terje Wang, Peter Brandt jr., Pål Stiansen og Svein Sørensen i «Kjappfot», som vant to av dagens seilaser, men måtte nøye seg med syvende plass i den tredje. Blow-laget hadde til sammenligning serien 3-3-2.

Morten Aagaard, Peder Nergaard, Morten Gulliksen og Sven Augland ligger på bronseplass etter første dag, mens hjemmehåpet fra Moss, Jørn-Erik Ruud, Erik Holme, Jan Olav Eskedal og Stian W. Jensen er fjerde båt på listen.

Komplett resultatliste

Brakk masten

Et av favoritt-lagene, Kristoffer Spone, Espen Stokkeland, Sigurd Hekk Paulsen og Erik S. Kongshaug kom på 2. plass i første seilas, men i den andre brakk de masten. Dermed røk også tredje seilas for dem, men i morgen stiller de til start med reservemasten oppe.

Lørdag er det varslet atskillig løyere vind.