NM Express

LEDER: Laget til Petter Mørland Pedersen (til høyre) leder NM i Express før siste dag.
LEDER: Laget til Petter Mørland Pedersen (til høyre) leder NM i Express før siste dag.

Spennende avslutningsdag

Det er helt åpent om hvem som tar gull i Express-NM, og en spennende faktor er om arrangøren får avviklet åtte eller ni seilaser.

Publisert Sist oppdatert

Værgudene og arrangørene i Moss Seilforening kan komme til å spille en avgjørende faktor når det gjelder hvem som til syvende og sist kommer til å reise hjem fra Østfold-byen med gullmedaljene om halsen. Seilingsbestemmelsene sier at med opp til åtte avviklete seilaser kan dårligste seilas strykes, men blir det arrangert ni eller flere, kan de to dårligste strykes.

Hvor mange seilaser som avvikles, kan faktisk komme til å få avgjørende betydning, for med mastebrekk på norgesmesterskapets friske førstedag, har Kristoffer Spone og laget hans to ikke-fullførte seilaser som hver gir 53 poeng.

De andre plasseringene deres er helt i toppen med 2-2-4-1. Etter seks seilaser ligger de på 12. plass sammenlagt, men fortsetter de med samme gode seiling, vil bildet kunne se helt annerledes ut når de også kan fjerne den andre 53-poengeren fra sammenlagtresultatet.

Da vil de tre lagene som har skilt seg ut så lang, få et fjerde lag å sloss mot.

Tre lag har skilt seg ut

Til tross for tøffe forhold første dag og en annendag med vanskelige forhold med varierende og springende vind, har Petter Mørland Pedersen, Christian Løken, Joachim Nærø og Harald Blom-Bakke gjennomført en imponerende jevn serie: 3-3-2-5-3-3 – og med den har de opparbeidet en fire poengs ledelse til Terje Wang, Peter Brandt jr., Pål Stiansen og Svein Sørensen på annenplass. De har serien 1-DSQ-1-7-1-8.

Fire poeng bak dem igjen ligger Morten Aagaard, Peder Nergaard, Morten Gulliksen og Simon Koch (5-5-3-8-2-7).

Til femteplassen er det så hele 15 poeng, så det blir nok disse tre lagene – og utfordrerene Kristoffer Spone, Espen Stokkeland, Sugurd Hekk-Paulsen og Erik S. Kongshaug dersom det blir ni seilaser – som vil kjempe om medaljene.