«Extreme» og «Xanthippe» best av de norske

En slengete nordavind ga taktikerne hodebry og maveknip. Tredje dags seilaser under ORCi mesterskapet på Hankø ble en utfordring.

Publisert

Det var veldig vanskelige forhold under dag tre av EM i ORCi på Hankø.  Jarle Kristiansens «Team Xtreme» og Jan Henrik Brydes «Xanthippe» er de beste norske båtene i hver sin klasse, skriver pressekontakt Jon Amtrup i sin rapport.

 

-  Vi var heldige som hadde de store båtene foran oss slik at vi kunne få en viss formening om hva som lønte seg. Men med en veldig slengete nordavind var det åpne kort på hva som var det riktige valget hver gang, sier Erik Kristiansen, taktikker på Team Xtreme.

 

De hadde en dårlig start med en 8. plass i første regatta, men tok det igjen med to 4. plasser. Dermed ligger de på andreplass i den minste klassen i EM i ORCi. Svenske Martin Nilsson i «Feelgood» leder.

 

 Jan Henrik Bryde og hans lag i «Xanthippe» hadde det også vondt i en av dagens regattaer.  - Vi bommet helt og ble liggende i et vindhull. Så tok vi en sjanse i et forsøk på å få noe annet enn sisteplassen – men det hjalp ikke, forteller Bryde.

 

Nordavinden varierte mellom 4 og 12 knop over hele banen. Tyske Dennis Gehrlein leder den store klassen suverent, mens svenske Lena Having ligger på andreplass med 26,06 poeng. Bryde er på 3. plass med 29,50 poeng.

Lysbildeserie fra Peter Gustafsson

Resultater

Powered by Labrador CMS