VINNER: X-46 «Easygoing» var raskest i turklassen.

Første båt i mål

X-46 «Easygoing» ble første båt over linja, og den krysset målstreken i Drøbak klokken åtte i kveld.

Publisert Sist oppdatert

FART: Tim Sandberg til rors på «Kraftkar» mot Tristein.

«Easygoing» var første båt i mål i turklassen, og dermed ble Mikkel Vislie vinneren av klassen som rundet Medfjordbåen. Det gikk fort ut fjorden, men svært tregt fra Jeløya og inn til mål. Innenfor Filtvet viste AIS at 46-foteren lå stille i lengre periode.

Etter 7 timer og 29 minutter krysset Mikkel og Kitty Vislie mållinjen uten konkurranse. De kunne ikke se hvilken båt som ble nummer to, og nå, nesten to timere senere, har ikke båt nummer to krysset mållinjen.

Vinden som forsvant

Færden-forholdene ble ikke som varslet. Varmt var det, men det kom et skydekke, og med skyene forsvant vinden. Mange båter ble liggende og drive i flere timer. På kvelden lettet skydekket, og vinden kom tilbake.

– Back on track etter to timers vindstille, rapportere Sigmund Hertzberg kl 19.15. Kl 20.41 sendte han melding om at «Kraftkar» planet mot runding av Tristein.

Vinden fylte fra sør, men i skrivende stund er det lett innenfor Gullholmen.

FÆRDER: Kjetil Tørseth og Simen Løvgren rundt Færder i Xp44 «Framtida».

Flere felt

Da direktesendingen gikk av lufta kl 21.00 var de største doublehanded-båtene i ferd med å runde Tristein, mens de litt mindre var rundt Hollenderbåen. Singlehanded-seilerne, som hadde første start, var forbi Slagen på vei nord.

Først av båtene rundt Tristein var Elling Rishoff i «Gode Venner», men han ble straffet av den lette vinden inne i fjorden. Båter med lavere fart ut fjorden fikk lov til å spise opp mye av ledelsen.

Elling passerte feltets største båt, «Galactic Viking», på vei inn. Begge båter med første start, men «Gode Venner» rundet Tristein, mens 60-foteren var rundt Hollenderbåen, det vil si 20 nautiske mil kortere bane.

Flott kveld

Mye tyder på at vinden er på vei tilbake, og det sier også prognosene, men østavind i Drøbaksund er komplisert. Vi kommer med ny oppdatering, og går på lufta søndag morgen kl 07.00.

STILLE: «Ivy», X-43 i turklassen i vakum mot Filtvet rett før solnedgang.