Båtene slører ut fjorden i årets Færderseilas, og vi følger seilasen live her.
Båtene slører ut fjorden i årets Færderseilas, og vi følger seilasen live her.

Rekordrask Færderseilas

Allerede ved 16-tiden rundet de første båtene Medfjordbåen. Årets Færderseilas er spesiell på mange måter.

Publisert Sist oppdatert

Nesten alle deltakerne i årets Færderseilas har nå passert Filtvet. Enkelte, som kamerabåten «Ivy» , har nå rundet merket på den korteste banen i årets Færderseilas, og nå er på vei innover i fjorden.

På grunn av koronasituasjonen er det start ved Drøbak og mål ved Drøbak, og ingen fest på land etter seilasen. Nær 150 båter har stilt til start i årets Færderseilas, som normalt teller godt over 500 båter, og regnes som verdens største overnattingsregatta.

Vinden står på øst. Den kommer i kast, men hittil har båtene holdt kurs sørover ut fjorden, enkelte med gennaker oppe.

Ved Filtvet har vi notert de første båtene i hver klasse:

NOR Rating Doublehanded seiler rundt Færder Fyr (Tristein) og teller mange hotte båter. Først til Filtvet er «Kraftkar», en Elan 400 seilt av Sigmund Andre Hertzberg, fulgt av en Landmark 43 uten navn seilt av Calle Andersen og Espen Guttormsen. Tredjemann «Anarchy», en X-41 seilt av Thomas Nilsson.

I NOR Rating Doublehanded klasseflagg F med runding Hollendern kom «Vindtora» med Christian Stensholt og Klas Ekeland først til Filtvet. Deretter kom «Aktiv mot kreft» med Joachim Bergsbakk og Henrik Haaland, fulgt av «Lupona» med Wolfgang Eichstetter og Geir Daleng.

NOR Rating Doublehanded klasseflagg G ledes av First 36.7 med Henning og Eivind Carlsen, fulgt av J/92 med Dag Rune Wiksten og Bjarte Løchen.

I NOR Rating Doublehanded klasseflagg K var Granville Express først, og den seiles av Birger og Rolf Petter Lie, deretter kom «Vortex» med Martin og Kyrre Moe.

I klassen NOR Rating Familie har ikke uventet With-familien i «Bloom» passert som første båt, fulgt av «Lady Jane» med Christian Langlo som skipper.

Albin Express er entypeklasse med runding på Hollendern. Først til Filtvet var Petter Mørland Pedersen i båten «New Sweden» fulgt av Camilla og Henrik Nore i «Albicilla», og deretter «Excalibur» med Marit og Vidar Emanuelsen.

SEILmagasinet følger Færdern Live sammen med Amedia og KNS, og alle abonnenter kan følge sendingen, som startet kl 12 i dag. Vi sender fra studio i Son, og har kamera på tre deltakerbåter, og dessuten to reportasjeteam på fjorden. Vi sender utover kvelden og kommer med rapport om resultatene i morgen tidlig. De raskeste båtene er ventet i mål allerede i kveld.

Hold deg oppdatert med Færdern Live her.