Soloseiler håndstyrte hele veien, og vant

– Det var slitsomt, forteller Geir Kåre Sandsleth som vant Singlehanded-klassen i en billig bruktbåt.

Publisert Sist oppdatert

– Det skulle ikke være mulig å vinne med min gamle båt, mener vinneren. Han seiler en Internasjonal 806, en 26-fots langsmal båt med navn «Sutalaus». Vinnerbåten er konstruert av Pelle Pettersson, i 1974.

Geir Kåre Sandsleth hang på Mikael Khei som en glegg, Khei som seiler en større Albin Nova. Også Albin Nova kan du plukke opp billig på bruktmarkedet for tiden. Sandsleth gjorde et bedre veivalg opp mot merket, og var igjen i synsvidden til Khei helt inn til mål. Resultatlisten vise at du ikke trenger en tok lommebok for å vinne Færderseilasen, bare du er en god seiler. 

BILLIG: Geir Kåre Sandsleth betalte 60 000 kroner for vinnerbåten som han har oppgradert med nye seil samt fikset dekksutstyret. På hekken har han en elmotor fra Biltema. Den gir tre knop på flatt vann.

.

SINGLEHANDED: Geir Kåre Sandsleth vant med sin International 806.

Håndstyrte

– Med storseil uten rev, og en genua, så ble det til tider lit mye. Under forholdene vi hadde, så fungerer ikke autopiloten. Den holder ikke båten på kurs, forteller Sandsleth. Han startet med en seilbukse og t-skjorte, men klarte å få på seg en seiljakke etter hvert. 

– Båten er helt jævlig, og det er ikke gøy i det hele tatt, sier soloseileren, og viser frem sår i nevene. Det ble en tøff kamp han vant. 

Geir Kåre Sandsleth s brukte 10 timer og 22 minutter, korrigert til 8:40:01 etter rating på banen rundt Medfjordbåen. 

Ikke den eneste

Også Erik Welin-Larsen håndstyrte hele veien. Hans autopilot sviktet rett før start. Da vi møtte ham ved Filtvet hade han hverken spist eller drukket, så vi kastet over en Colo og en banan. Welin-Larsen seiler Farr 30 «Farrari» og fullførte. Han ble nummer fire. 

Eira Naustvik tok bronseplass i klassen. Hun seiler en Sun fast 3200.