Toppseilernes tabber

Bak enhver seier ligger også et utall tabber. Vi har bedt flere av de beste seilerne om å dele noen av sine verste opplevelser med oss, men vi begynner for ordens skyld med en egenerfart og meget flau historie.

Publisert Sist oppdatert

Team Seilas deltok for noen år siden i First 40.7-klassen. Vi hadde lånt inn en av klassens beste båter, eieren var med som skipper, og vi hadde fått med oss to av landets beste dameseilere, Carolina Toll og Karianne Melleby og NSFs daværende generalsekretær Morten Johnsen i besetningen. Seilas’ gamle grå var regattaskipper og ansvarlig for seilingsbestemmelser etc. 

På morgensiden lørdag var vi godt fremme i feltet og kjempet om en topp tre-plassering. Det var da regattaskipperen fikk den gode idé å seile vest for Store Færder, i seg selv lønnsomt, men han glemte at seilingsbestemmelsene uttrykkelig fastslår at Færder Fyr skal passeres om styrbord på vei ut og om babord på vei inn fra Tristein. Dette fant vi ut først etter å ha rundet Tristein-grunnen, og konkluderte med at seilasen var ødelagt uansett, og at vi tross alt ville få mer glede av avslutningen om vi fortsatte direkte til mål enn om vi skulle snu å passere fyret på nytt. 

Gå ikke på grunn

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS