Færderseilasen 2021

Nå blåser det friskt på fjorden, og det har allerede vært kollisjoner og mastebrekk. (Ingen av båtene på bildet har vært involvert i hendelsene).
Nå blåser det friskt på fjorden, og det har allerede vært kollisjoner og mastebrekk. (Ingen av båtene på bildet har vært involvert i hendelsene).

Kollisjoner og mastebrekk

En av favorittene i shorthandetklassen har kollidert med en entypebåt, og begge båtene har brutt seilasen.

Publisert Sist oppdatert

Pål Kragerud i Sun Fast 3200 har kollidert med H-båt 81, som kom for babord halser, får SEILmagasinet opplyst. Kollisjonen var såpass kraftig at begge båtene har brutt i årets Færderseilas.

Den relativt friske sørøstlige vinden har bidratt til dramatikk i årets Færderseilas. ‹Papagena› fra Soon skal ha brukket masten, og vi har tidligere meddelt at rekordjegeren «Xela Racing» har brutt på grunn av for mye vind.

Feelgood

De første båtene i feltet er nå (ved 16-tiden) gjennom Drøbaksund og på vei til passering ved Filtvet. Aller først i feltet ligger "Feelgood", som er en Arcona 430 seilt av Christer Lie fra Bærum seilforening. Deltagerne i singlehanded var blant de første som startet i årets Færderseilas. Ikke langt bak Feelgood finner vi Swan 45 "Zorro", som startet litt senere i Doublehanded-klassen, men som seiler litt fortere enn båten forrest i feltet. Tett på "Zorro" følger Dehler 44 "Off Course" fra Røyken seilforening.

Det hører med til sjeldenhetene at det blåser såpass kraftig under Færderseilasen, hvor det normalt er skiftende forhold og tidvis ganske stille.

Følg årets Færderseilas live her: