Ny vri på Færderseilasen

Utsatt til 2021, men alternativ Færderseilas med start og mål i Drøbak allerede i juni

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra KNS:

DEN PLANLAGTE FÆRDERSEILASEN UTSETTES TIL 2021 – MEN KNS ARRANGERER EN ALTERNATIV FÆRDERSEILAS I JUNI 2020

25.april bestemte myndighetene seg for å forlenge forbudet mot idretts- og kulturarrangement med flere enn 500 deltakere, fram til 1.september. KNS og samarbeidspartner Tønsberglivet har derfor besluttet at den planlagte Færderseilasen 2020, som hadde fått ny dato 14.-16.august, flyttes til juni 2021.

For dere som hadde gledet dere til regattaen har vi imidlertid en hyggelig nyhet; Det blir arrangert en annerledes Færderseilas i inneværende år, med start og mål i Drøbak. Seilasen starter lørdag 13.juni, og vil altså finne sted i den opprinnelige Færder-helgen. Kunngjøring kommer.

Seilasen er åpen for singelhanded og familiemedlemmer fra samme husstand. Det jobbes med andre klasser dersom det blir mulig. I tillegg til ordinære løp vil det lages banealternativer som er tilpasset singelhanded og familie. Det blir ingen arrangementer eller aftersail-treff i etterkant av seilasen.

«KNS er glade for at vi kan tilby en annerledes Færderseilas for alle som hadde gledet seg til den opprinnelige Færderseilasen. Dette får være en teaser til 2021, da vi lover å komme tilbake med en fantastisk Færderseilas i fullskala», sier Anders Kristensen, generalsekretær i KNS.

«Tønsberglivet og de gode samarbeidspartnerne til festen i Tønsberg gleder oss til å ta imot alle seilerne til neste år. Selvfølgelig skulle vi gjerne møttes i år, men liv og helse kommer i første rekke. God tur på årets seilas i Drøbaksundet, og velkommen til Tønsberg neste år», sier Nick Sandberg i Færderfestivalen AS.