Færderseilasen 2016
Færderseilasen 2016

Påmeldingsfristen utløper i dag

Vær rask om du vil være med i årets Færderseilas.

Publisert Sist oppdatert

Mandag morgen var 258 båter påmeldt til årets Færderseilas. Det er vesentlig færre enn vanlig, men flere enn i fjor da Koronarestriksjonene var enda strengere enn de er nå. Det er frem til kl 1200 i dag fremdeles mulig å melde seg på til fredagens seilas, men deretter lukkes listene. Til nå er det påmeldt seks flerskrogsbåter, 10 IF, 14 Express, 13 NOR rating u/spinnaker, 10 Entype 11m/H-båt/First 31.7, 84 NOR rating, to Klassiske treseilere, ni turbåter u/spinnaker, 76 NOR rating doublehanded, 28 turbåter og syv singlehanded.

I NOR rating klassen merker vi oss Jan Murens Club Swan 50 «Proxflyer» og Øystein Misjes «Karma Police» som kommer til å sloss om totalseieren. KNS formann Nils Klippenberg har også valgt å delta med sin Express i denne klassen fremfor å seile i standardklassen for Expresser. Fra den voksende klassen av restaurerte halvtonnere er så langt bare påmeldt én, Lars Aage Sørensens Nessy 94 «Namu».

Blant turbåtene m/sinnaker finner vi «Shady Lady», en lekker nederlandsk Saffier 33, tilhørende Steffen Torp.

Den mest interessante klassen blir i år som i fjor doublehanded klassen. Her stiller alle de kjente lagene med Yngve og Asbjørn Lønmo, Vidar Moe og Tormod Lie, Thomas Robberstad og Per Haugen, Steffen Skjønberg og Richard Karsen, Sigmund Andreé Hertzberg og Tim Sandberg med en ny SunFast 3300, Per Bøymo og Peer Moberg, Morten Gaarud og Finn Hanssen for å nevne noen.

SeilTV onsdag og dekning av seilasen

Seilmagasinet viser forhåndsomtale med gjester og praktisk info på seilmagasinet.no onsdag 9. juni kl. 1800 og produserer sammen med KNS og Tønsbergs Blad fra starten fredag 11. juni kl. 1130 og deretter i intervaller gjennom hele seilasen. Vi vil ha ekspertkommentarer og gjester i studio på Filtvet fyr og herfra vil vi også vil formidle inntrykk fra seilerne underveis.