Far og sønn satser mot sitt fjerde OL i seiling

John Foster seiler for Jomfruøyene og går for sitt sjette sommer OL. Det fjerde sammen med sønnen Johnnie. Se videointervju.

Publisert

Den 73 år gamle eiendomsmegleren fra Jomfruøyene, John Foster, er i disse dager i Mememblik der han sammen med sønnen Johnnie seiler verdenscupregatta i Star, mot blant annet Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. Med en helt ny båt ligger far og sønn Foster sist i feltet, men det gjenstår mye før båten er trimmet opp til å bli konkurransedyktig fartsmessig, sier Johnnie Foster i dette intervjuet.

Foster senior deltok i OL første gang i Kiel i 1972, og fulgte deretter opp i Montreal i 1976, Los Angeles i 1984, Korea i 1988 og Barcelona i 1992. De tre siste har han seilt med sønnen Johnnie. Etter en lengre pause er 73 åringen nå tilbake i Star og tror han og sønnen har en realistisk sjanse til å komme med til OL regattaen i Weymouth i 2012.

John Foster har også vært primus motor for å få frem et OL lag i bobsleigh fra et land man ikke akkurat forbinder med vinteridrett. Han deltok i Calgary i 1988.

Kun fire utøvere har deltatt i OL seks ganger eller mer, seileren Durward Knowles, Bahamas og Paul Elvstrøm, åtte ganger hver, den danske fekteren Ivan Osiier, syv, og den norske seileren Magnus Konow og John Foster, begge seks ganger.