Farr-båtene suverene

Puma ledet nesten hele andre seilas, men ble forbiseilt på lensen inn mot mål.

Publisert

Det ble seilt to havneseilaser i Alicante i dag i forbindelse med Volvo Ocean Race. Regattaen gir verdifulle poeng for sammendraget av racet.

Vellykket seileksperiment

Puma tok sjansen på å seile med en Code Zero seil i stede for fokk. Dette seilet har mer duk, noe som gir mer kraft, men er mer krevende å manøvrere, og gir vanligvis dårligere høyde.

    Puma hadde med Code Zero seilet et lite fortrinn. De klarte også å holde høyden med sine konkurrenter, men så har også den amerikanske båten en smalere rigg noe som gjør at seilet kan skjøtes tettere.

Kollisjoner

Det ble mye tull under starten. Delta Lloyd og Team Russia kolliderte. Team Russia var også borti startbåten. Det ble rapportert om skader på båtene, men begge fullførte seilasen. Om bord i start båten falt folk over ende i kollisjonen.

Fire match seilaser

Etter hvert ble andre seilas fire match-seilaser hvor Puma og Telefonica Blue lå i tet. Kampen om tredje var mellom Ericsson 4 og Telefonica Black. Femteplassen ble en kamp mellom Ericsson 3 og Green Dragon, mens Team Russia og Delta Lloyd kjempet om å ikke komme sist.

Uflaks for Ericsson

Det var uten tvil dagen for de spanske Farr-båtene. Med to første plasser ble Telefonica Blue en klar vinner. Den sorte fikk en andre og tredje og ble nummer to. Ericsson fire fikk to fjerde plasser, men ble slått i sammendraget av Puma med samme poeng som fikk en andre i siste seilas.

    Hvem som kom sist ble heller ikke avgjort før Delta Lloyd kom en båtlengde foran det russiske laget i mål, og fikk en 7. Plass sammenlagt, en plassering de bør være fornøyde med. Båten ble godkjent i dag tidlig etter at mannskapet har holdt på døgnet rundt for å få den klar.

Resultater sammenlagt

1) Telefonica Blue

2) Telefonica Black

3) Puma Racing Team

4) Ericsson 4, International

5) Green Dragon Team

6) Ericsson 3, Nordic

7) Delta Lloyd

8) Team Russia

Første seilas

1) Telefonica Blue

2) Telefonica Black

3) Green Dragon Team

4) Ericsson 4, International

5) Ericsson 3, Nordic

6) PUMA Racing Team

7) Team Russia

8) Delta Lloyd

Andre seilas

1) Telefonica Blue

2) Puma Racing Team

3) Telefonica Black

4) Ericsson 4, International

5) Ericsson 3, Nordic

6) Green Dragon Team

7) Delta Lloyd

8) Team Russia

Se film fra seilasen her

Powered by Labrador CMS