Stor interesse for Rolex Fastnet Race

FASTNET ROCK: Det er stor interesse for å seile regatta rundt fyret Fastnet Rock.

340 båter påmeldt på drøye 4 minutter!

Det er ikke noe å si på interessen for Rolex Fastnet Race. I løpet av 4 minutter og 24 sekunder var 340 båter påmeldt.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke så mange år siden arrangørene av den legendariske regattaen Rolex Fastnet Race, Royal Ocean Racing Club i England, slet med interesse og deltagelse. Nå er dette snudd tvert om og interessen er nærmest eksplosiv.

I løpet av det første minuttet etter at påmeldingen hadde åpnet, var 222 båter påmeldt. Da det hadde gått 4 minutter og 24 sekunder var de første 340 plassene erobret. Etter en time var det 400 båter.

Interessen står i sterk kontrast i forhold til hva som skjer i Norge, der for eksempel KNS har slitt med synkende deltagelse i Færderseilasen, som på sitt høyeste  hadde over 1100 båter på deltagerlisten. Men dog, med sitt deltagerantall på drøye 600 båter i 2016, ligger deltagelsen i Færder’n godt over Fastnet Race.

Det nærmeste man har hatt «Fastnet-tilstander» i Norge, var i de første årene av Watski Skagerrak TwoStar da det tok en drøy time å fylle 150 plasser og det stod 75 båter på venteliste på det meste.

I 2015 tok det 24 minutter å fylle de første 340 Fastnet-plassene, så reduksjonen i tid – og økningen i interesse – i år er formidabel.

Da den første utgaven av den drøyt 600 nautiske mil lange Fastnet-seilasen ble arrangert i 1925, deltok det 7 båter. Årets utgave er den 47. i rekken og starten går 6. august.