Favoritten Perkins leder International Knarr Championship

Fem seilaser er avviklet av årets internasjonale mesterskap for Knarr-klassen (IKC). Halvveis i mesterskapet som KNS arrangerer i Bundefjorden leder favoritten Jon Perkins fra San Fransisco klart.

Publisert

I rapporten fra Norsk Knarrklubb heter det:

Oppløftende for de lokale seilerne er det at Martin Holter holder en god andreplass etter en flott serie så langt. Johan Hvide fra Bergen, med en lang rekke norgesmestertitler bak seg de siste årene, ligger også godt an på en fjerdeplass. På femteplass ligger tidligere IKC-vinner fra Danmark Lars Godtfredsen.

Bundefjorden har bydd på krevende forhold, med nordøst vind med hyppige og ustabile skift mandag, kraftig sønnavind dagen etter, og omstilling til seiling i svært lett bris tirsdag. De mange tilreisende lagene fra Danmark, USA og Tyskland har virkelig fått bryne seg på alle de utfordringer Bundefjorden kan by på.

Det Internasjonale Knarrmesterskapet som nå arrangeres for 43. gang er også krevende for seilerne da mesterskapet foregår i lånte båter og med en ny båt til hvert lag hver regattadag. Med omtanke for båtene og eierne som stiller dem til disposisjon for mesterskapet får man hver dag utfordringen med å sette seg i en ny båt, beherske dens rigg og utstyr og konkurrere på høyt nivå.

Idag er det hviledag og mesterskapet avsluttes lørdag med premiefest på Kon Tiki Museet i Oslo

 

Resultatliste

 

Powered by Labrador CMS