Fine forhold under nyttårsseilasen

Tradisjonen tro ble årets nyttårseilas i avviklet i Stavanger i går med 24 båter som fullførte regattaen under friske forhold.

Publisert

OVER: «Sitaren» og nr. 2 «Xtension» i det de passerer mål i Vågen i Stavanger.Fotos: stavanger SF.

Starten ble utsatt en time på grunn av vanskelige vindforhold tidlig på dagen. Vinden var i kraftigste laget, opp mot 18 m/s fra øst/sørøst. Vinden avtok noe og var åtte - tolv m/s når starten gikk og holdt seg der gjennom hele seilasen. Det var imidlertid fremdeles enkelte kast lenger oppe i kulinggradene. Med start fra kl. 13 og utover fikk de 24 båtene som fullførte årets nyttårsseilas en flott regatta under friske, men ellers greie, forhold. Temperaturen lå på et par plussgrader og heldigvis var det oppholdsvær under hele seilasen.

Skjerpet sikkerhet

Det var påbudt å ha på seg redningsvest og rutinene for rapportering ved evt. avbrutt regatta var innskjerpet. Alt dette selvsagt av hensyn til sikkerheten for de som deltok. Stavanger Seilforening takker Redningsselskapet, som også i år var tilstede på fjorden under seilasen! Takk også til Stavanger Båtsenter som stilte med hurtiggående båt som ekstra sikring for seilerne under seilasen.

Årets vinner ble «Sitaren», Maxi 1050 med Terje Rise som skipper. Andre plass til «Xtension», Express med Vidar Løining som skipper. Tredje plassen gikk til «Morild», Bavaria Cruiser 45 med Olav Wilhelmsen ved roret.

Christen With kommenterte

Tradisjonen tro var det premieutdeling, film fra seilasen krydret med Christen With sine ekspert kommentarer samt fiskesuppe på Røde Sjøhus. 160 seilere laget god stemning og var godt fornøyde med en flott dag på sjøen. 

Powered by Labrador CMS