Finn Gold Cup

Anders Pedersen, godt igang på Mallorca
Anders Pedersen, godt igang på Mallorca

Disket fra topplassering

Anders Pedersen fikk en tilsynelatende god start på VM for Finnjoller. Men det var før turen til juryrommet.

Publisert Sist oppdatert

Det var svært krevende forhold den første dagen i årets Finn Gold Cup, Finnjollenes verdensmesterskap. Ikke mindre enn 113 Finnjoller deltar i regattaen som går på Balatonsjøen i Ungarn. Vi har to norske båter, seilt av Anders Pedersen og Lars Johan Brodtkorb som vi begge hadde forventninger til på forhånd. Anders begynner å bli en rutinert Finnjolleseiler, mens Lars Johan ved siden av Finnjollen også briljerer i OK- og E-jolle.

Store trykkforskjeller og vindkantringer

Åpningsdagen bød på store endringer i vindretning og styrke. Med en 40  graders vindskift kombinert med trykkforskjeller fra 10 til 16 knop gjorde seilasene svært utfordrende. De norske seilerne behersket imildertid forholdene bra. Som Anders Pedersen sa etter dagens seilaser.       - Det var bare å lukke øynene og seile båten så raskt som mulig. Det viste seg å være en bra strategi. Anders var oppe på 2. plass midt i den første seilasen og endte som 6. båt i mål. I den andre ble det 12. plass.  Lars Johan Brodtkorb seilte også bra og med 17. og 19. plass i sin pulje ligger han på 13. plass sammenlagt.

Felt av protest

Dersom Anders Pedersens 6. plass hadde blitt stående ville han ha vært blant de seks beste etter første dag. Nå ble han felt av en protest som i utgangspunktet ikke berørte nordmannen. En polsk seiler la inn protest på en finne etter en hendelse ved krysskerket. Finnen svarte med å legge protestere på Anders for ikke ha gitt plass til å slå for den polske båten som kom for styrbords halser. Anders og finnen var begge på babords halser, med norsk overlap til merket. Finnen mente han hadde prayet om rom for å slå for polakken, mens Anders  ba om rom til å gå bak finnen. Både finnen og Anders ble disket, Anders fordi han ikke skal ha respondert på en praying han ikke angivelig ikke hadde hørt. Ergelig for den norske seileren som nå ikke lenger kan stryke en dårlig plassering.