Kite for damer og herre
Kite for damer og herre

Kite får to medaljer i 2024

IOC kom med sin beslutning i dag. World Sailings instilling på mixed doublehanded offshore avvist for annen gang.

Publisert

Dagens beslutning i IOC kom ikke som en overraskelse, men likevel som en skuffelse for World Sailing som for annen gang hadde innstilt på mixed doublehanded offshore og som hadde forventninger etter å ha justert formatet til en bane med mindre spredning på feltet. Beslutningen er også en skuffelse for en kjerne av Finnjolleseilere som hadde håpet at IOC ville gi dem oppreisning etter den omstridte voteringen fra Sarasota i 2018 og som eliminerte den populære jolla til fordel for mixed doublehanded.

Fortsatt ti medaljer til seiling i OL

Dette betyr at seilerne opprettholder sine ti medaljer i OL, men at hele 40 prosent av disiplinene foregår på foilende brett. De ti OL klassene blir nå foilende kite dame og herre, IQFoil windsurfing dame og herre, 470 og Nacra mixed, ILCA7 herrer, ILCA6 damer, 49er herrer og 49erFX damer.

Mixed doublehanded offshore i 2028?

Det siste er neppe sagt med tanke på en olympisk fremtid for mixed doublehanded offshore. Miljøet bak denne klassen arbeider iherdig, og selv om det ikke ble medhold for disiplinen i 2024, mener mange, også blant dem som var mot ved denne korsvei, at offshore i dette formatet er viktig og representativ for seilsportens fremtid.

Comeback for Finnjolle?

Det har også forekommet tidligere, da i Starklassen som ble tatt ut av det olympiske programmet i 1976, kom tilbake i 1980. Mange håper det samme vi skje for Finnjolle som er den eneste av de olympiske klassene der seilere over 85 kilo kan ha håp om å hevde seg.