KREVENDE: Det var krevende forhold for Finnjollene under VM. På bildet er Ola M. Johannessen.

Norges første medalje i master-VM i Finnjolle

Ola M. Johannessen er 80 år gammel og seiler Finnjolle. Han tok med seg en medalje hjem til Bergen etter VM for masterseilere i Finnjolle.

Publisert Sist oppdatert

18.-25. mai ble det arrangert VM for masterseilere i Finnjolle i Club Nàutic El Balís i Spania. Mesterskapet ble avholdt for 48-ende året på rad og er for finnjolleseilere som har passert 40 år. I år var det påmeldt 355 seilere fra mer enn 30 land. 3 av disse seilerne var norske. Deltakerne deles i aldersgruppene: Masters (40-49), Grand Masters (50-59), Grand grand masters (60-69), Legends (70-79) og Super legends (80+).

Fra Norge deltok Petter Fjeld fra Fredrikstad Seilforening i Grand master, Harald Vagne fra Bergens Seilforening i Legende klassen og Ola M. Johannessen fra Bergens Seilforening i Super legende-klassen.

Ola stakk av med bronsemedaljen i sin klasse og tok med det trolig den første norske medaljen i master-VM i Finnjolle. Det at det kun var 5 deltakere i Super Legend-klassen er bare en liten detalj når man får Norges første medalje i Master-VM i Finnjolle.

PREMIEUTDELING: Ola under premieutdelingen, han er første og eneste nordmann som har tatt medalje i master VM for Finnjolle