Sailing World Cup 2018

FORTELLER: Anders Pedersen forteller i et videoinnslag om hjelpen han har fått før verdenscup-regattaen i Miami.
FORTELLER: Anders Pedersen forteller i et videoinnslag om hjelpen han har fått før verdenscup-regattaen i Miami.

Anders Pedersen med treningshjelp før Miami

Anders Pedersen trener sammen med den engelske OL-mesteren Giles Scott før verdenscupregattaen i Miami. Men han har også fått hjelp av en norsk Finnjolle-seiler.

Publisert Sist oppdatert

Årets første verdenscupregatta starter i Miami 21. januar og syv norske seilere er i gang med forberedelsene til denne viktige regattaen. Den vil gi en første pekepinn på hvor de norske seilerne står ved inngangen til en ny sesong.

Skal forsvare sølvplassen

Det er blant annet knyttet både forventning og spenning til Ragna og Maia Agerups start i 49er FX. De har seilt på amerikanske universitetslag tidligere i høst og vinter, og de har benyttet den siste tiden til å pleie formen i sin egen båtklasse i Miami.

I 2017 stod Agerup-søstrene for en meget sterk prestasjon og seilte de inn til 2. plass. Helene Næss og Marie Rønningen ble nummer fire, men de stiller ikke i Miami denne gangen.

Les også: Thriller ga norsk sølv

Trener med den beste

En annen norsk seiler det er knyttet forventninger til i Miami, er Anders Pedersen i Finnjolle. De siste dagene har han trent sammen med OL-mesteren Giles Scott, men i video-innslaget treneren, Peer Moberg, har sendt SEILmagasinet, går det også frem at han har fått annen hjelp i forberedelsene.

[Artikkelen fortsetter etter video-innslaget]

Den velvillige hjelperen til Anders Pedersen, som ved siden av sine gode råd også stiller med egen Finnjolle i Miami, er Petter Fjeld, som er en av den norske Finnjolle-klassens beste masterseilere.

Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst skal forsvare de norske fargene i verdenscupens to Laser-klasser, mens Sebastian Wang-Hansen og Maria Mollestad er på plass i brettklassene RS:X.

Les også: Norske seilere med gode plasseringssjanser i Miami

I de klassene de norske seilerne skal delta i, møter de følgende konkurranse: