MASTEBREKK: First 40.7 «Winocean» er på vei mot Bergen uten mast.

Mastehavari i Shetland Race

Det blåser 13 m/s vest-sørvest på Statfjord A akkurat nå. Fire båter har brutt grunnet tekniske utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

 Shetland Race blir omtalt som Norges tøffeste regatta, og sammenlignes med Fastnet Race. Årets regatta er tøff, og båtene krysser seg gjennom et lavtrykk, et lavtrykk som virkelig merkes på Nord-Vestlandet akkurat nå. Heldigvis befant seilerne litt syd for den kraftigste vinden.

På Statfjord A var det vindkast på 14 m/s tidligere i dag. Nå har det løyet litt, og i følge Windy, skal vinden falle ned til 7-8 m/s og dreie sørvest.

MASTEBREKK: «Winocean» mistet masten.
STYRING: «Frøken Smilla» røk rattstyringen.

Tekniske utfordringer

Arrangøren av Shetland Race melder om tekniske utfordringer for fire båter. Mest dramatisk er det for First 40.7 «Winocean». De har mistet masten og er på vei hjem til hjemmehavnen hos Bergen Seilforening med nødrigg. Masten ser ut til å ha brukket under nederste saling, og de seiler med stormfokk.

Feltets andre First 40.7 «Frøken Smilla» har også kurs østover. Styringen har røket, men båten kan manøvreres med autopilot. Alt er OK med mannskap, og det er ingen dramatikk.

BRUTT: «Rocky Ocean» fikk problemer med forstagsprofilen.
LEKK: «Falcone» tok inn vann, og fikk problemer med elektronikken.

Alt i havn

One Off-båten «Rocky Ocean» har funnet ly på Glesvær. Båten fikk problemer med forstagsprofilen på riggen og valgte derfor å returnere. Alt er vel med mannskapet.

Grand Soliel 45 «Falcone» fikk inn vann via ankerbrønnen. Det ble til tider dramatisk, og forårsaket krøll med elektronikken. Nå er båten lenset, og alt er OK for både båt og mannskap. De har satt kurs mot Bergen.

.