- Fornøyd med dansk innsats i SailGP

Dansk Kristiansander med et ben innenfor seilingens toppdivisjon. Rasmus Køstner er ukens lørdagsportrett.

Publisert

Rasmus Køstner er proffseiler med plass på den danske båten i SailGP, «Holger Danske». Her er han flight controller, det vil si den av mannskapet som styrer foilene.

Starten på årets SailGP fant sted i Sydney 28. og 29. februar i år, og debuten ble ikke helt som danskene hadde håpet. «Holger Danske» var stadig oppe i feltet, men mangel på trening i manøvrene der båten ofte falt ned fra foilene i slag og jibber ødela.

Trening i simulator har vært til stor hjelp for danskene som kom sent med i sírkuset, men treningen på vannet er det aller viktigste, og her har det danske laget en vei å gå sammenlignet med lagene som også deltok i fjorårets serie.

Rasmus Køstner er en rutinert herre som han vunnet Extreme Sailing Series og som har vært med i lederteamet bak i båten på det italienske America's Cup laget «Mascalzone Latino». Han var taktiker i baneseilasene på «Ericsson» teamet i Volvo Ocean Race 2008/09 og han har vært trimmer på VM vinneren i 6 meter i 2010 på svenske «Sophie».

Med norsk kjæreste er han nå bosatt i Kristiansand og han er involvert i Christian Løken og Petter Mørland Pedersens NorSteam prosjekt.

Her er han i samtale med Seilmagasinet. Samtalen er tatt opp før det ble kjent at neste runde i San Francisco i begynnelsen av mai er avlyst på grunn av koronavirus.

DANSK: Køstner er fornøyd med den danske innsatsen i Sydney.
DANSK: Køstner er fornøyd med den danske innsatsen i Sydney.