Foncia i tet

Francois Gabart og Michel Desjoyeaux har tatt ledelsen etter den første natten i Barcelna World Race.

Publisert

Seilerne fikk lite søvn den første natten ut fra Barcelona da lett og skiftende vind trengte all deres oppmerksomhet. Kl 0400 hadde «Foncia» med Michel Desjoyeaux (FRA) og François Gabart (FRA) opparbeidet en ledelse på 5.3 nautiske mil på Jean Le Cam (FRA) og Bruno Garcia (ESP), mens tetgruppen  hadde kommet seg 60 nm NEEav Valencia og ca. distanse vest for Mallorcas vestigste punkt.

De spanske OL medaljevinnerne i 49er Iker Martinez og Xabi Fernandez som har klatret jevnt og trutt på rankinglisten lå da på 3. plass som den østligste båten, ca 20 nm ttil venstre for Le Cam og Garcia som oigger nærmest kysten av Spania.

Farten har vært stabil på 3-5 knop mens båtene har jibbet seg nedover i den lette nordøstlige vinden på ca 5-6 knop.Vinden er spådd å skulle dreie mot vest og øke utover dagen idag. Det betyr at båtene lengst øst i feltet som Martinez og Fernandez i «Mapfre» trolig vi få den nye vinden sist.

Wouter Verbraak (NED) og Andy Meiklejohn (NZL), fikk en langsom start på regattaen, men har nå seilt seg noe opp i feltet. Den kraftfulle Juan K konstruerte båten trenger trolig litt mer vind og karene noe mer tid for å samseiles for å få det beste ut av båten. 

De fleste som skipperne spådde at den første tiden i Middelhavet kom til å bli krevende har fått rett.

Følg lagene her