Foran rekorden

Med mindre enn 1000 nm å ta igjen på Francis Joyons solorekord jorden rundt ved Kapp Horn håpet Thomas Coville å ha en realistisk sjanse. Nå er forspranget innhentet.

Publisert

Thomas Coville (FRA) har en raskere båt, så mulighetene for å slette Francis Joyon solorekord jorden rundt non stop er gode, men etter å ha hatt ugunstige vindforhold i Atlanterhavet fra start, lå Covilles «Sodebo» hele 1300 nm bak ved passering Kapp det Gode Håp.

Gjennom det Indiske hav og Stillehavet har Coville jevnt og trutt tatt innpå og ved passering Kapp Horn var differansen i Joyons favør mndre enn 600 nm. Nå halvveis opp Brasilkysten på vei nordover har han ikke bare tatt igjen Joyon, men han ligger nå 59.4 nm foran.  - Mentalt har det vært en utroliug utfordring, sier Coville.

Men utfordringene er langt fra over. Med 4990 nm igjen å seile er det mange av dem når «Sodebo» nå skal gjennom Sydatlanteren på ny. Her blir det mye taktisk seiling; - Når du kommer tilbake til Atlanterhavet etter den tøffe seilasen gjennm det Indiska hav og Stillehavet, tror vi det bare er varmt og behagelig, sier Coville. - Men det er ikke tilfelle på noen måte. Temperatursvingningene er store og værsystemene kan være brutale.

For å slå rekorden må Coville passere linjen ved Ushant innen 28. mars kl 00:40:34 (UTC).

Se video her

Powered by Labrador CMS