SEILGLEDE: Regattaseiling gir mestringsopplevelse på alle nivåer.

Regattaseiling på 1 - 2 - 3

Har du tenkt på å ta steget ut på regattabanen, men synes det er en høy terskel å komme over? Axel Nissen-Lie fra Seilmagasinet og Eira Naustvik fra Shorthanded Sailing Norway og vil hjelpe deg i gang med enkle råd og tips fordelt på tre kvelder.

Publisert Sist oppdatert

Vi bruker en konkret regatta å forberede seg til som eksempel, og det blir god tid til spørsmål og diskusjon. Ingen spørsmål er dumme!

Temaene er delt inn slik at du kan delta på en eller flere sesjoner, avhengig av hvilket nivå du er på.

Meld deg på her

Onsdag 14. april: Kom i gang!

Hvorfor seile regatta – hvor finner jeg informasjon - påmelding – målebrev

Første kveld vil vi hjelpe deg som har lyst til å prøve, men synes det er vanskelig å finne frem i jungelen av regler, påmeldingssystemer, klasser å velge mellom - og dersom båten din ikke har et gyldig målebrev- hva er det og hvor får jeg det? Sist men ikke minst, vil vi snakke om hvorfor det er lurt å seile regatta.

Link til kurset «Kom i gang!» her

Onsdag 21. april: Praktiske forberedelser

Seilingsbestemmelser – regler – treningstips – sikkerhet

I del to går vi gjennom hvordan du leser og forstår all dokumentasjonen som omhandler regattaen, vi går igjennom de viktigste reglene du må kunne, hvilket sikkerhetsutstyr som er påkrevet og gir deg gode treningstips for å forberede deg.

Link til kurset «Praktiske forberedelser» her

Onsdag 28. april: Starten går!

Vær – ruter – planleggingsverktøy - startprosedyrer

Siste del tar for seg de siste forberedelsene før start og selv starten. Vi viser deg hvor du finner god vær- og strøminformasjon og hvordan du skal tolke det. Vi ser på regattaens rute og viser hvordan du kan legge opp gode ruter og legge all informasjonen du har skaffet deg inn i et enkelt planleggingsverktøy. Til sist er vi på startstreken – vi ser på regler og gode tips for starten.

Link til kurset «Starten går!» her

Det er separate påmeldinger til de tre sesjonene, meld deg på det eller de som passer for deg.

Velkommen!