Informasjon fra Nesodden Seilforening

BLÅVEISEN: Daniel Kasparaitis Marie og Sofie Kristiansen Mikkel , Viktor og Olai Nygaard, samt Øyvind Degnes til venstre.

Sesongstart for jollegruppa

De unge Optimist-seilerne i Nesodden Seilforening har seilt både innenlands og utenlands denne våren.

22-23/4 var deler av jollegruppa på tur til KNS for å seile Blåveisen 2023. Med oss var også vår egen Øyvind Degnes som dommer.

En strålende solskinnsdag gjorde lørdagen til et eventyr av en vårdag, men dessverre kom det ikke tilstrekkelig vind før i tretiden på ettermiddagen. Viktor og Olai i klassen U10 var på veg inn fra sine 12 regattaer da U12 og U15 forlot brygga sammen med ILCA- og IQfoil-seilerne. Spennende forhold med økende vind og spenstig strømsjø skapte en blanding av fryd og frustrasjon, men de utfordrende forholdene ble håndtert på en mesterlig måte av Sofie Kristiansen , Marie Kristiansen

og Mikkel Nygaard i U12 og Daniel Nygaard i U15.

Der lørdagen var i den strålende enden, viste søndagen seg som en dag i den mer fuktige og grå enden av skalaen. Tunge byger til tross gikk seilerne på vannet ca 10:00 som planlagt med første varsel 11:00. U10 på indre bane fortsatte den hyppige frekvensen med korte regattaer, og på ytre bane ble det gjennomført 3 fine regattaer i fallende vind utover dagen. En gjeng til dels blåfrosne seilere nøt et lass med vafler og pølser i sosialt lag i klubbhuset før dagen ble rundet av med premieutdeling og transport av joller ++ tilbake til Steilene.

Alle Nesodd-seilerne hadde stort utbytte av de to dagene og er mange erfaringer rikere. Samtlige har kjent på mestring, prestasjon, svært gode resultater og glede, men også frustrasjon og nervøsitet.

SVERIGE: Marthe Engebretsen Louise Engebretsen Anders Sletten og Bernhard Grenness i Stenungsund.

Til Sverige

Samtidig med Blåveisen dro en gjeng over kjølen til Sverige, til Stenungsund Marthe Engebretsen, Louise Engebretsen, Anders Sletten og Bernhard Grenness tolk turen over grensen for å seile mot andre flinke Svensker og Nordmenn og ikke minst ha det hyggelig på tur.

Vi ankom Segelklubben fredag ca kl 1900, nydelig plass med fine fasiliteter. Vi fikk ribber på sjøen og gjort klart annet utstyrt. Det ble tidlig kvelden fredag slik at vi var opplagte til lørdag.

Lørdag morgen våkner vi til skyfri himmel og stigende temperaturer, vinden kommer som bestilt ved første signal på land. Banen legges raskt og effektivt og det er en gemyttlig fin tone mellom start båt og bøye båt.

Vi kommer i gang og seiler fire race denne dagen, alt går knirkefritt. Etter en fin og solfylt dag på sjøen avslutter vi kvelden med en koselig felles middag på en av byens restaurant.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.