Informasjon fra NSF

I ARENDAL: Første runde i ungdomsligaen foregår 19. og 20. august rett utenfor bryggene i Arendal.

Ungdomsligaen er nær fulltegnet

Ungdomsligaen er så godt som fulltegnet, og til høsten vil 30 lag med ungdommer i alderen fra 13 til 20 år konkurrere om å ha det beste foreningslaget i landet.

AV MORTEN JENSEN • Ungdomsligaen har i alt plass til 30 lag, og i skrivende stund – i begynnelsen av mai – er det kun fire ledige plasser. Det betyr at ligaen ganske så sikkert vil være fulltegnet innen det første stevnet i Arendal 19. og 20. august. Det er prinsippet om «førstemann til mølla» som gjelder, så de foreningene som vurderer om å delta, bør med andre ord bestemme seg fort og kapre plassene.

I motsetning til i selve seilsportsligaen kan en seilforening melde på flere enn kun ett lag. Tre seilforeninger har benyttet seg av denne muligheten. KNS har meldt på tre lag, mens Soon og Sandefjord Seilforening har to hver. Det er også slik i ungdomsligaen at dersom en forening ikke har grunnlag godt nok til å stille eget lag, så kan den alliere seg med en annen forening og melde på et kombinasjonslag.

Enda en forskjell forskjell som skiller ungdomsligaen fra seilsportsligaen, er at alle de 30 lagene stiller i en og samme divisjon og at 10 og 10 seilforeninger seiler mot hverandre i hver seilasene. Seilsportsligaen er delt i to divisjoner á 15 lag, og i hver seilas konkurrerer fem lag mot hverandre.

Rammen rundt arrangementene har imidlertid mange likhetstrekk. Alle lagene blir tracket i hver seilas, og de kan følges på nettet mens de pågår eller analyseres i etterhånd. Pausene mellom hver gang man er i aksjon ute på banen, byr på mye samvær med de andre lagene på land. Under hvert stevne vil det også være mye aktivitet i sosiale medier. Fotografier og filmsnutter vil bli tatt opp og vist.

– De to ungdomsliga-stevnene vi hadde i fjor, hadde en veldig god kjønnsfordeling, og det var dessuten flere rene jentelag som deltok. Den trenden tror vi bare vil forsterke seg i år, og jeg tror det vil bli en veldig morsom liga vi skal få oppleve, sier prosjektleder for seilsportsligaen, Magnus Hedemark.

Han tror også ungdomsligaen vil sikre fremtidig rekruttering til seilsportsligaen. Tre av foreningene som stiller i ungdomsligaen, har foreløpig ikke lag i seilsportsligaen.

Ligaseiling i 2023

03.06Grundig Women’s RegattaKNS
24.06Seilsportsliga stevne #2Soon Seilforening
22.07Finale Sailing Champios LeagueTravemünde, GER
12.08Seilsportsliga stevne #3Arendals Seilforening
19.08Ungdomsliga stevne #1Arendals Seilforening
01.09Youth Sailing Champions LeagueKiel, GER
14.09Women Sailing Champions LeagueSundby, DKK
23.09Seilsportsliga stevne #4Åsgårdstrand Seilforening
30.09Ungdosmliga stevne #2Åsgårdstrand Seilforening

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.