Informasjon fra NSF

TIL TOPPS: Åsgårdstrand seilte inn til seier i årets ungdomsliga, og bak seieren ligger det nitidig trening og et planmessig arbeid.

Åsgårdstrand vant liga-dobbel

En gammel oppskrift, erfaringsoverføring og målbevisst trening var suksessoppskriften som gjorde at Åsgårdstrand Seilforening gikk til topps i både seilsportsligaen og ungdomsligaen i år.

AV MORTEN JENSEN • – Vi begynte med ligaseiling allerede i 2015 og vant Østland-kvalifiseringen før liga-oppstarten i 2016. Da hadde vi etablert tydelige mannskapsoppgaver og en taktisk profil for hvordan laget vårt skulle seile. Vi lagde et oppsett som beskrev hvordan vi skulle håndtere båten, og det oppsettet har vi fulgt siden, forteller Torbjørn Lunde, som har vært involvert i foreningens ligasatsing fra starten av. I år har han fungert som trener for foreningens ungdomslag.

PRIMUS MOTOR: Torbjørn Lunde har vært primus motor for ligaseilingen i Åsgårdstrand i flere år.

Torbjørn forteller at ungdommene som er kommet om bord på eliteserielaget, har måttet sette seg inn i oppskriften og detaljene i den. Om bord har treningen gått ut på å perfeksjonere seg og ligge så tett opp til oppskriften i den praktiske utførelsen av alle manøvre som mulig. Alle om bord vet nøyaktig hva de skal gjøre i en gitt situasjon. Skippere og mentorer har Jostein Grødem og Karl Otto Book vært.

I år har ungdommene hatt sitt eget lag i ungdomsligaen. Årets resultat viser at såvel den gamle oppskriften for arbeidsoppgavene om bord og erfaringsoverføringen har fungert. I tillegg har ungdommene lagt ned stor innsats i sin egen trening.

– De har trent mye i vår- og høstsesongen. De seiler i hvert fall fire ganger i uken, hvorav J/70 to ganger. En av ukedagene har de trening sammen med liga-laget fra Horten. De har båten sin liggende her hos oss. I tillegg seiler noen av ungdommene 29er og noen ILCA. Pluss at de er trenere for Optimist- og RS Feva-seilerne i foreningen, forteller Torbjørn Lunde.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.