Fornøyd NORC-vinner

Jørn-Erik Ruud og mannskap hoppet om bord i en splitter ny båt i år, men slo dem alle. Her oppsumerer taktikkeren sesongen.

Publisert

Alle bilder: Axel Nissen-Lie/Seilas

Før sesongstart var alle i Team Normar fast bestemt på at vi skulle gjøre dette skikkelig og systematisk. Det skulle ikke være noe hvilepute at vi hadde ny båt og derfor kunne forsvare dårlige plasseringer med at vi ikke kjente båten godt nok. Vi giret derfor opp treningen og var systematiske med innseilingen av båten. En del mastetrimming ble det, men vi ble relativt raskt fortrolig med trimmen. Vi seiler båten selvsagt bedre mot slutten av sesongen, men båten gikk fort fra første regatta.

Betydelig bedre enn First 40,7

Når det gjelder båten er vi særdeles godt fornøyd. Beneteau og Farr Yacht Design har gjort en fantastisk god jobb med båten. Som etterfølger av First 40,7 som kanskje var verdens mest vellykkede cruiser/racer var det mange som var skeptiske til etterkommeren. Vi har seilt begge båtene, og det er ikke tvil om at nye First 40 er en betydelig bedre båt en First 40,7 på regattabanen. Båten er rett og slett en mer komplett båt fartsmessig, og særlig unnavind egenskapene er forbedret mye. Jeg mener at First 40 er beste cruiser/racer på markedet når man tar hensyn til pris og egenskaper både til regatta og turseiling.

Gode seil

Seilene fra Quantum Sails er vi veldig godt fornøyde med. Vi har brukt Quantum i mange år og jeg er sikker på at de er i verdenstoppen når det gjelder design og kvalitet. En god båt med dårlige designede seil er en beskjeden suksess, men en god båt med riktig designede seil er en stor suksess_ Årets sesong har vært preget av mye vind og alle seil har holdt veldig bra uten uhell.

Steady mannskap

Mange av oss har seilt sammen i over 20 år, og vi er nå blitt et lag som behersker alle forhold meget godt. Særlig spinnakerseiling i mye vind har kommet seg kraftig. Startene har vært vår svake side, men med Erik Holme som startsjef har vi fått skikkelig flyt, og vi er alltid skikkelig med i startene. Mye av årets suksess på baneseiling ligger nettopp i gode starter.

Hovedmålet for sesongen var topp 3 i NORC’ rankingserie for storbåt, samt vinne Einar Sisseners minnepokal. Våre mål ble nådd, og vi har følgende resultater for sesongen:

Team Normar består av følgene personer:

Jørn-Erik Ruud Taktikker

Jan Erik Ruud Rormann

Erik Holme Storseilstrimmer / startsjef

Jan Olav Eskedal Genua trimmer

Bjørn-Olaf Andresen Navigatør

Espen Langtvedt Spinnaker trimmer

Cato Gleditch Lukemann

Marius Andreassen Mastemann

Stian W. Jensen Fordekk

Tom Olsen Reserve

Resultater 2009

Nr. 1 NORC ranking 2009 Stor ORCi klasse

Nr. 1 Einar Sisseners minnepokal

Nr. 1 Total First 40,7 ranking

Nr. 4 Skagerak Cup

Nr.1 Navigare Cup (lokal).Vunnet for 20 året på rad

Del- regattaer som inngår i ovennevnte serier:

Nr. 4 HH Skagen Race Stor ORCi klasse

Nr. 3 NORC Larvik Stor ORCi klasse

Nr. 3 Færderseilasen NORC, 1 Stor ORCi klasse /overall på lys lang bane

N. 1 NORC Moss RMR Stor ORCi klasse

Nr 1 Hollenderseilasen NORC Stor ORCi klasse

Nr. 3 NORC NM Tønsberg

Se film fra Team Normar under HH Skagen Race her.

Mange om bord har seilt sammen i 20 år.

Powered by Labrador CMS