Forsinket fødselsdagsgave for Magdahl

E3 navigatør Magdahl fyller 30 idag, men han må nok vente med fødselsdagsgaven

Publisert

Ericsson 3 har størst fart, men seiler i feil retning. Slik kan posisjonsangivelsen kl 0700 GMT idag morges tolkes, og Aksel måtte også i går kveld medgi, da vi snakket med ham direkte under VOR møtet med Seilas-leserne, at de kortsiktige tapene har vært større enn ventet. Desto større grunn til å ha is i magen, for om det går slik Deckman-prognosene viser, vil E3 allerede på denne tiden i morgen være i ledelsen. Ser man fem dager frem i tid, er prognosene minst like hyggelig lesning for E3 tilhengerne. Og for navigatøren som derved kan få en forsinket, men flott fødselsdagsgave.

Vi vet imidlertid at værprognoser ikke alltid slår til og at værmeldingene de nærmeste dagene er nokså uvanlige for Sørishavet rundt 40. breddegrad. Den vanlige vestavinden som skal bringe båtene med ekspressfart til Kapp Horn har ikke slått til, men det er også verdt å merke seg at båtene denne gangen tvinges langt nord, til imaginære begrensningsmerker som skal redusere isfjellfaren.

Mye tyder derfor på at Bouwe Bekking som hevdet at det ville være en sensasjon om Aksels Magdahls kursvalg skulle slå til, nå kan komme til å angre seg. Hans Telefonica Blue som ligger lengst i syd av samtlige, kommer dårligst ut i prognosene og kan komme til å ligge sist i feltet når isbegrensningene skal passeres. I tillegg kommer at Telefonica Ble har store problemer med utstyret. Delaminering av storseil og røket forstag hjelper ikke akkurat på fremdriften, selv om båten stadig har en teoretisk ledelse.

Rekkefølge kl 0700 idag morges

1. Telefonica Blue   6544nm til Rio

2. Puma    +21

3. E4    +42

4. Green Dragon    +102

5. E3    +143

Hør Aksels vurderinger her

Powered by Labrador CMS