Fortis til topps i DN Seilcup

Årets DNSeilcup finale ble gjennomført under fantastiske optimale forhold. God bris 6-8 m/s fra sydøst gjorde Bunnefjorden til den perfekte arena for baneseilas.

Publisert

Etter innledende runder og semifinale var det igjen de syv beste lagene som skulle møtes til finaleseilaser. Syv lag / 70 personer møtte forventingsfulle opp på Herben Aker Brygge kl. 10.00 for briefing. 

Og som vanlig var det mange kjente seilerprofiler å se på brygga.

Nivået i finalen var høyt med flere gode seilere i hver båt, men samtidig hadde alle båtene også uerfarne gjester/kunder ombord, noe som gjør DNSeilcup spennende og unikt.

Xpos regatta team under ledelse av Henrik Evensen og Sigurd Parmann sørget for en god bane og profesjonell gjennomføring. Det var godt vi hadde to dommerbåter som aktivt dømte på banen da duellene var mange, hårfine og til tider noe  ufine. Flere straffer, advarsler og en disk ble resultatet gjennom dagen. Dette har vi etterhvert blitt vant til da prestisjen er stor og premiene verdifulle.

Fire regattaer ble gjennomført på tid etter planen.

Årets finale ble dominert av tre lag fra start til mål, Fortis, Eurest og Tendenzer seilte gjennomgående jevnt og alle tre lagene kunne vinne helt frem til den siste og avgjørende regatta.

Dramatikk ble det også under starten i 3. regatta da fem båter hadde bestemt seg for optimal lo start, og der er det selvfølgelig ikke plass til alle. Team Pareto mistet kontrollen og dundret inn i dommerbåten i syv knops fart.

Dommer Sigurd Parmann slapp unna med skrekken. Pareto ble disket og dessverre var skaden på båten så stor at det ikke var forsvarlig å seile den 4. regattaen.

Fortis hadde skaffet seg et lite forsprang og ble betegnet som favoritt før den siste og avgjørende regattaen. Det ble en utrolig spennende finale og Fortis med Fleisher/Kvalvaag gjorde ingen feil og seilte hjem seieren med god margin til slutt. 

Aftersail i solsteken på Herbern ga oss den gode sommer følelsen og stemningen var høy.  Samtalene og latteren var løs og som vanlig var det høylytte diskusjoner med dommerne på brygga.

Finalefesten og premieutdelingen tok litt av med høy stemning på DS Louise og en morsom avslutning på den flotte dagen og DNSeilcup 2009.

Finalistene/resultatene:

1.       Fortis Lease AS

Martin Fleisher/Hans Olav Kvalvaag            Serie: 3 – 1 – 1 –2           totalt 7 poeng

2.       Tendenzer AS SailRacing                          

Lars Olav Kronstad/Marius Feen               Serie: 1 – 3 – 5 – 1 totalt 10 poeng           

3.       Eurest Personalrestauranter AS             

Erik Mowinckel/Øivinn Brudevold                Serie: 2 – 2 – 2 – 4           totalt 10 poeng

4.       Haavind AS

Hege Smidt Heiberg/Kjell Inge Heiberg        Serie: 6 – 4 – 6 – 3 totalt 19 poeng

5.       Fokus Markets AS                                         

Arne Christian Kielland                         Serie: 5– 5 – 3 – 6           totalt 19 poeng

6.       Flytoget AS

Lena Nesteby/Erik Monrad-Hansen     Serie: 4 – 6 – 4 – 5  totalt 19 poeng

7.       Pareto Private Equity AS                           

Peter Wallace/Stian Tuv                                   Serie: DNF

Powered by Labrador CMS