VINNER: «Edel» på vei mot mål etter å ha rundet Hollenderbåen.
VINNER: «Edel» på vei mot mål etter å ha rundet Hollenderbåen.

Lesernes beste Færderbilde

Jannike Løkeberg gikk av med seieren i SEILmagasinets fotokonkurranse under Færderseilasen. Hun deltok i regattaen for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Løkeberg sendte inn mange gode bilder, men vi falt mest for nattbildet tatt på nattens mørkeste tidspunkt, på vei inn mot mål.

– Dufour 40 «Edel» var med på Færderseilasen 2022 for første gang. Vi stilte som familielag med ymse seilerfaringer og kvaliteter! Starten var suveren, men det viste raskt at vi måtte sette et rev, og ikke lenge etter revet vi nok en gang, forteller fotovinneren. Allerede før Drøbaksundet kjente de på naturkreftene og syntes det var friskest da.

–Det føltes til tider litt uoversiktlig og skummelt, men vi sitter igjen med en spennende opplevelse som også ga mersmak. Etter passering ved Oscarsborg føltes alt helt greit. Ved runding Hollenderbåen var mørket kommet og vi syntes bølgene bruset godt rundt oss. Det var da veldig deilig å bare sløre inn til mål! Vi oppnådde målet om å ha en flott tur, noe vi absolutt hadde, og en 3. plass i vår klasse som vi er veldig fornøyd med, sier Jannike.

«Edel» seilte i klassen Tur uten spinnaker 2. Jannike seilte sammen med Glenn Løkeberg, Christell Løkeberg, Fredrik Skatvedt og Morten Kjærås Henriksen.

Heftig kikkert

Førstepremie i fotokonkurransen er en Breitler Stabino 12x21. Det er kikkert med stabilisator som kompenserer for vibrasjoner og rystelser. Dette gjør den perfekt for båt. Kikkerten har en verdi på 8500 kroner. Andre premie er en Breitler Navy US 8x30 kikkert.

De ti beste fotografene blir også premiert med digitalt abonnement fra SEILmagasinet.