Fra norsk vinter til sommer i Miami

LodeStar seilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen får sjansen til å fortsette sin ubrutte seiersrekke i Miami når Bacardi Cup starter idag.

Publisert

Bidet over viser LodeStar seilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. Foto Sheila Hill.

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen imponerte med 8. plass i VM og World Cup seier i januar. Etter en snau måned med planlegging og fysisk trening hjemme i Norge, er gutta nå tilbake i Miami for å kjempe om heder og ære i den prestisjetunge Bacardi Cup.

 

Etter å ha vunnet alle Starregattaer i Miami denne vinteren, må den norske Starduoen finne seg i å bære favorittstempelet når Bacardi Cup går av stabelen idag 1200 (Miami tid). Imponerende 85 båter stiller til start, med bla verdensmesterne Szabo/Peters og Adler/Guilherme, samt vinnerne fra i fjor Bromby/Liljedahl, sistnevnte med OL gull fra Sidney.

- Bacardi er spesiell regatta og det er ingen vektgrense. Bromby/Liljedahl er to veldig gode seilere, og med 40kg mer på ripa enn oss blir nok de en av de tøffeste konkurrentene da det er meldt om friske forhold. Vi får henge litt ekstra, og litt til, forteller en spent Eivind søndag kveld.

 

Eivind og Petter har fått to dager på sjøen nå før start, og tiden har gått med til testing av nye seil. - Det skjer mye på seilsiden om dagen, og det gjelder å følge med. Vi har testet to nye fokker og storseil. Det er små marginer, og vi jobber med å finne design som passer oss. Det er ikke lett, forsikrer Petter.

 

For nøyaktig to år siden åpnet Eivind og Petter med «spiker» i det sterke 120 båter store feltet. Vi håper på gjentakelse.

 

Bacardi Cup starter idag og avsluttes lørdag. Det er en seilas om dagen.

 

 

Regattaen kan følges på www.miamisailingweek.com

Powered by Labrador CMS