Samler halvtonnerne fra 1983

Martin Kamperhaug er får gamle seilbåter til å skinne, og vil gjennskape VM på Hankø 40 år etter. Kamperhaug er ukens lørdagsgjest.

Publisert Sist oppdatert

Martin Kamperhaug er seiler og båtbygger fra Sarpsborg og har spesialisert seg på å restaurere tre- og plastbåter. Tidligere har han tatt for seg Knarr Variant klassen som nå er etablert som en lavterskel regatta klasse i Sarpsborg. Nå har han satt seg fore å samle halvtonnerne fra tiden rundt VM på Hankø i 1983 og målet er å samle så mange som mulig, også fra utlandet, til en gjenskapning av VM om et par år. Noen har Kamperhaug kjøpt for egen regning, og noen restaurerer han for andre. Juvelen i kroner er «Fram VIII» som daværende kronprins Harald tok 4. plass med i VM. Den skal bringes i topp stand og forbli i Kamperhaugs eie.

Et annet spennende prosjekt er maxirateren «Ondine» som tidligere tilhørte den amerikanske skipsmegleren Huey Long. Den er ennå ikke 100 prosent, men Martin Kamperhaug tar sikte på at båten skal være klar for familieseiling og noe kommersiell bruk med det første.

KONGE: Martin Kamperhaug er klar for å restaurere kongens 1/2-toner for andre gang.
MAXIRATER: 80-foteren «Ondine» har vært midtpunkt under MK Båt Cup.