SEIER: Lille «Hyrrokkin» krysset mållinjen som ander båt. Det holdt til seier på korrigert tid.

Liten mot stor i Raymarine 2Star

30-fots «Hyrrokkin» slo 43 fots «Game» i en spennende avslutning av en langdryg lettvindsregatta.

Publisert Sist oppdatert

 – At vi vant har en klar sammenheng med mye vindstille. Det gjør at klokka tikker rett vei for oss med lav rating, det gjør også at «Game» som slo oss med mye seilt tid ikke vinner. Hadde det vært seiling hele veien hadde de nok vunnet klart. Men, sånn er seiling og det jevner seg ut etter hvert. Bra for oss denne gangen i hvert fall. Vi lærer stadig mye nytt om båt/utstye og seil - så slikt sett er gjennomføring av slike regattaer veldig viktig, skriver Sigmund Hertzberg på Facebook etter at resultatlisten lå klar. Hertzberg seilte sammen med Tim Sandberg i en Dehler 30 OD.

LEDELSE: «Game» lå langt foran feltet på vei mot mål, men det holdt akkurat ikke.

Viste vei

Landmark 43 «Game» med Calle Andersen og Espen Guttormsen var klart raskest gjennom vannet, men lille «Hyrrokkin» hang på som en klegg. Men på vei mot mål valgte «Game» en mer østlig rute. Det ga uttelling, og «Game» tok ledelsen på trackingen. Den hadde de helt til de krysset målstreken, men «Hyrrokkin» fikk en kjapp avslutning, og klarte akkurat å ta «Game» helt mot slutten. Lille «Hyrrokkin» krysset mållinjen som andre båt, rett foran Dehler 44 «Off Course». «Hyrrokkin» vant også over all. 

SLØR: «Hyrrokkin» fikk brukt alt av lettvindsseil under regattaen.

 

Avkortning

Det var lagt opp til en lengre bane i årets utgave, en distanse tilsvarende regattaens glansdager da det var venteliste for å delta. Den gangen ble det lagt inn pitstops. I år ble banen seilt uten pauser.

Regattaen ble preget av lett vind, og den ble kjapt en tålmodighetsprøve. I den store klassen valgte fire av 11 båter å bryte. I den lille klassen brøt seks av ti båter.

Under veis valgte arrangøren å avkortet løpet fra 230 nm til 145 nm, med målgang ved Persgrunnen.

Europamester vant liten klasse

Raymarine 2Star blir omtalt som prøve VM. Verdensmesterskapet arrangeres parallelt med Færderseilasen, med start fra Oslo. Båtene skal seile en tilsvarende bane som 2Star, men med start i Oslo og målgang i Tønsberg.

I fjor ble Em seilt i Danmark, og da vant brødrene Knudsen den lille klassen med First 34.7 «Lethe». Seier i 2Star gir brødrene Knudsen et favorittstempel før VM, med sjanse for edelt metall. «Lethe» krysset mållinjen rett foran Skagen Race-vinneren Bavaria 38 Match «PureVida», som havnet på tredje, på grunn av høyere måletall. Sølvet gikk til X-332 «Fluks». «Lethe» ble tredje båt over-all. 

Du finner resultatlisten her