TWOSTAR: Tomannsregattaen er kjent for sterk vind, men ikke alltid.
TWOSTAR: Tomannsregattaen er kjent for sterk vind, men ikke alltid.

TwoStar uten pitstop

Fredrikstad seilforening gjør tilpasninger og fått ny sponsor.

Publisert Sist oppdatert

– Den største forskjellen er at starten går på fredag, ikke torsdag som tidligere, men skal avsluttes lørdag som vanlig. Det betyr en litt kortere bane, ca 150 nm. Det blir heller ingen pitstop, forteller Sandra Åsle Hatch til SEILmagasinet. Hun er midlertidig regattasjef for Rustad Sails TwoStar. Starten går 18. juni.

«Banene legges i Skagerak tatt hensyn til sikkerhetskravene som gjør at vi ikke krever flåte og sikkerhetskurs. Det blir tatt hensyn til vindvarsel ved endelig banevalg og banelengde men i prinsippet vil banene ha start og målgang på Hankø», står det i kunngjøringen for regattaen.

Løse planer

Covid-19 har skapt utfordringer for seilforeningen, og har derfor heller ikke spikret alle detaljene.

– Jeg ser ingen utfordringer med at seilerne skal holde en avstand på minst en meter, men blir det mer en 50 seilere, så må vi tilpasse oss koronareglene, forteller Hatch. Regattaen ble flyttet til Andersenslippen på grunn av arrangement på Hankø Yacht Club.

– Fest på lørdag hadde vært hyggelig, men lite trolig. Nå som arrangementet på Hankø Yacht Club er kansellert, så ville det vært hyggelig å treffes der, om det blir lettelse i tiltakene, mener regattasjefen.

Bra interesse

Fredrikstad seilforening åpnet opp for påmelding på SailRaceSystem for Rustad Sails TwoStar denne uken, men har så langt ikke promotert regattaen. Allikevel er det 15 båter påmeldt.

Det er to klasser, Cruiser/Racer og «Are Wiig». Begge klassene seiles under NorRating, men det sterkere begrensinger i seilgarderoben i Are Wiig-klassen, som skal gjøre shortandedseiling mer attraktiv for typiske turseilere.

– Det virker som folk vil seile, og det er hyggelig, mener Hatch.

Påmeldingsfristen er satt til 7. juni.