Friske forhold i Terne-NM
Friske forhold i Terne-NM

Friske forhold i Terne-NM

Det var hele ni forskjellige seilforeninger representert, da Kragerø Seilforening i helgen arrangerte norgesmesterskap i terneklassen. Med sterk vind begge dager, ble det en utfordring for både arrangør og seilere.

Publisert

MEDALJEVINNERE: Gull til Sjur og Erik Holm Hartvedt, sølv til Bjørn Hestangen og Hanne Kristensen, og bronse til Harald Nilsen og Leif Inge Thorsen. Foto: Kragerø SF

Bronsevinner Leif Inge Thorsen i Kragerø seilforening har sendt oss rapport fra årets Terne-NM i Kragerø:

Det var ingen stor overraskelse at brødrene Sjur og Erik Holm Hartvedt tok sin første norgesmestertittel, men det ble ikke uten dramatikk.

Disk og kullseiling for favorittene

Intensjonen til arrangøren og ønsker fra seilerne er seks seilaser fordelt på to dager. Det var en tidligere gammel terneseiler og Norgesmester, Arne Dahl fra Larvik, som kanskje hadde den største muligheten etter første dag. Han var uheldig å kullseile i seilas 2, men med to 1. og en 3. plass, kunne han selv avgjøre med to gode plasseringer søndag. Sjur & Erik Holm Hartvedt måtte også ha to gode plasseringer på grunn av en en disk for feil passering av startlinjen i en av seilasene.

"Badegjesten" rundt igjen

Første seilas søndag vant Br. Hartvedt, men med en 2. plass til Arne Dahl og makker Eirik Guldvog, hadde de nesten full kontroll før siste seilas. Vinden frisket ennå litt på og da Dahl fikk sin andre kullseiling i mesterskapet, var alt håp ute.

Han tok kullseilingen med et smil og uttalte selv at uttrykket ”badegjester” hadde fått ennå en betydning. Hartvedt kontrollerte inn til en 3. plass og vant mesterskapet 3 poeng foran Bjørn Hestangen/Hanne Kristensen. En gammel gullgrossist, Harald Nilsen og makker Leif Inge Thorsen, tok 3. plassen. Arrangørklubben tok de tre første plassene og brøt ettertrykkelig Brevik Seilforenings dominans fra tidligere mesterskap.

Powered by Labrador CMS