Friskt i Larvik

EM sesongen for ORC klassene ble innledet i Larvik i helgen. «Ille Moro» og «Wolfpack» vant sine klasser med førstnevnte som overallvinner.

Publisert

Her er Pål Fevangs rapport:

Larvik Raceweekend ble avviklet med seks seilaser under friske forhold lørdag og søndag. Klassen for de største båtene ble vunnet av «Wolfpack» med Thomas Nilsson som skipper foran «Xantippe» Jan Henrik Bryde og «Destin», Tore Kandahl/Didrik Godaker. mens »Magic», Aasmund Drolsum og «NORsteam», Pål Tønnesson tok henholdsvis 4. og 5. premie.

Klassen for de mindre båtene ble vunnet av «Ille Moro» med Ludvig Daae som skipper foran «Felicia IV», Eirik Brekke) og «X-treme», Erik Kristiansen. Asbjørn Næss fra Larvik havnet på fjerde med sin «Tolama». «Ille Moro» ble også overallvinner på den uoffesielle sammenstillingen av resultatene for begge klasser som i de fleste seilasene startet hver for seg

Under de friske forholdende fikk flere av båtene skader på seil og rigg, bl.a fikk «Team BrodinAS» ødelagt kicken på lørdag, men det var heldigvis ingen kollisjoner eller alvorige skader selv om startfeltet var tett når klassene startet samlet i flere av seilasene lørdag. To mann overbord situasjoner ble raskt løst med hjelpende båter og seilerne ble heldigvis raskt plukket opp uten skader utover en kald dukkert. «Xantippe» fkk premie og godtgjørelse av dommerne for å assistere i en av situasjonene som involverte en av jentene på jentebåten «Drømmen» med Siri Kamfjord som skipper.

Lørdag kveld var det fest med Dos Mosquitos som underholdt i kjent stil med høy stemning i teltet på plenen foran Seilerhytta. En vellykket helg ble avsluttet med premieutdeling ved leder Eddy Røsand som takket seilerne for trofast oppmøte i Larvik samt alle frivillige som medvirket under arrangementet.

Se resultatene her

Powered by Labrador CMS