Først i TwoStar

«Al Capone» startet klokken 0930, og ligger nå helt fremme i feltet. Vi har fått rapport fra Christian von Trepka.

Publisert

Det er første gang «Al Capone» stiller til start i shorthandregatta, og den kompliserte båten seiler kystbanen til Arendal og tilbake. Skipper Christian von Trepka har med seg Tor Erling Gransæther om bord.

– Vi ligger ved Torbjørnskjær og skal slå over mot babord. Vi håper å få med oss strømmen på vei syd-vest over, forteller von Trepka. Han rapporterer om supre seilforhold i sol og 7 m/s vind fra sydvest.

– Det er gode forhold for «Al Capone» og vi krysser mellom 7 og 7,5 knop på loggen, forteller skipperen som delta i sin første shorthandseilas

Tøff kryss

Det blåser mindre enn prognosene. Yr melder 10 m/s eller 20 knops vind nå på Færder. Vindmåleren der i følge appen Wind Alert viser 7 m/s, mens det blåser 9 m/s på jomfruland. I følge yr skal vinden øke til 11 m/s i løpet av dagen, minke litt i natt, men øke på igjen fra fredag morgen.

Følg båtene

Watski TwoStar er seilernes svar på Finmarksløpet. Du kan følge båtene ved hjelp av trackingutstyr. Båtene som seiler den lange banen fra Hankø-Arendal-Marstrand-Hankø, blir tracket ved hjelp av AIS. De som seiler kystbanen, som «Al Capone» spores ved hjelp av GSM.

Du kan også følge regattaen her

Båter i kystseilasen startet først. Første start gikk klokken 0900, en halvtime før «Al capone». Første start i full bane gikk kl 10.00. Siste start gikk 12.15 med flerskrogsbåter.

Her er startlisten

Skipper Christian von Trepka og Tor Erling Gransæther på Hankø ør start.

Powered by Labrador CMS