SEILmagasinet Shorthanded-ranking 2015

Første oppdatering et faktum
Første oppdatering et faktum

Første oppdatering et faktum

Jørund Fjøsne fra Stord ligger ennå trygt i tet.

Publisert Sist oppdatert

De første regattaene som er tellende på SEILmagasinet Shorthanded-ranking er unnagjort, og til helgen står Seilmakeren Doublehanded for tur.

Arsgrunnen Rundt i regi av Seilforeningen 1928 og Bærums Helly Hansen Skagen Race ga seilerne poeng, mens Alutec Huftarøy Rundt bare hadde fem båter på deltagerlisten – og ble derved ikke tellende.

ELLING RISHOFF OPP PÅ 2. PLASS. Regattaene resulterte i endringer på rankinglisten. På toppen troner Jørund Fjøsne fra Stord fortsatt trygt, men med 7. plass i HH Skagen Race klatret Elling Rishoff fra Asker forbi Rune Aasberg (Bundefjorden) og opp på 2. plass.

Lars Petter Karlsen (Fredrikstad) seilte inn til 4. plass i HH Skagen Race, og med det passerte han Per Ottar Skaaret (Asker), som fikk en 9. plass i Skagen.

INN PÅ TOPP 10. Ny på topp 10-listen er Einar Stenersen Plathe (Asker), som sammen med Ludvig Daae (Bundefjorden) ble nr 8 i HH Skagen Race. Han skjøv  Bjørn Forslund fra Nesodden ute av topp 10-listen.

Se hele listen i SEILmagasinet Shorthanded-ranking.

ÅRETS SHORTHANDED-SEILER. I kampen om å bli Årets Shorthanded-seiler ligger fire seilere á poeng med sine seire i Helly Hansen Skagen Race. Det er Stein Ødegård (Nesodden), Henning Føsker (Nesooden), Lena Bøymo-Malm (Långedrag, Sverige) og Eivind Bøymo-Malm (Låmgedrag, Sverige) som alle har kapret 100 poeng.

TO NYE TIL HELGEN. Sesongen fortsetter for fullt kommende weend med Seilmakeren Doublehanded og Lillesand Shorthanded.

Seilmakeren Doublehanded er en av sesongens viktigste regattaer med sitt 1,5 i vekttall. Aller siste til å melde seg på var rankingleder Jørund Fjøsne, som stiller til start sammen med Morten Nissen-Lie (KNS), som ligger på 8. plass på rankingen.De to stiller også til start sammen i Seapilot 2Star noe senere i sesongen.

Også Lars Petter Karlsen og Karl Otto Book (Åsgårdstrand) på 7. plass på rankingen, deltar på Vestlandet – så det blir et kvalitativt sterkt felt som starter fra Askøy på fredag.

EN FLASKE VIN. Lillesand Shorthanded er et nytt arrangement for året, og der skal det seiles i to klasser. Startkontingenten er original: en flaske vin som overleveres ved registrering. Den går som bidrag til premiebordet.