Første uten stopp

De spanske OL-mesterne Iker Martínez og Xabi Fernández tok 2. plass i Barcelona World Race da de gikk over mål i morgentimene idag. Men de var de første som seilte nonstop.

Publisert

Etter 94 døgn, 21 timer, 17 minutter og 35 sekunder gikk de spanske seilerne Iker Martínez og Xabi Fernández i mål 11:17 lokal tid idag. Det var to sultne seilere uten hverken mat eller drivstoff som nå så frem til å sette foten på tørt land i Barcelona etter ikke å ha berørt land seiden de startet jordomseilingen for mer enn tre måneder siden.

I motsetning til vinnerne Jean Pierre Dick og Löick Peyron som hadde to anløp som de måtte ta tidsstraff for, seilte de to spanske seilerne uten stopp. Det har kostet, og mens de to franskmennene virket friske og uthvilte, var spanjolene magre og tydelig slitne etter at matrasjonene slapp opp for et par dager siden. «MAPFRE» satte umiddelbart kursen for Portal de la Pau, ved den berømte statuen av Christopher Columbus, der båten skal fortøyes og skipperne vil bli møtt av familie og venner før veien går til pressekonferansen i Barcelona Port Authority Building.

Powered by Labrador CMS